Skip to content

8 Comments

 1. SWE8606
  Mar 31, 2019 @ 10:52

  Ska man vara elak, kan man argumentera att det vore fel av SSF att ta upp SRS och breddsegling i sin verksamhetsberättelse.

  För har man perspektivet att i denna inte beskriva vad som hänt i Seglarsverige, utan anlägger perspektivet att verksamhetsberättelsen ska ta upp vad SSF har bidragit med, så vore det något …förmätet av författaren att s.a.s. lägga ut orden.

  Reply

  • srsseglaren
   Mar 31, 2019 @ 12:39

   Vore kul med en vidarutveckling av resonemanget ?

   Undrar om det inte bara är för att förenkla hantering och omfattningen av verksamhetsberättelsen ?
   Om resultat från varje utlyst SRS segling skulle tas upp i VB blir den mycket omfattande, samt att uppgifter inte lämnas in i tid behöver påminnelser samt fel behöver korrigeras ?

   Reply

 2. SWE8606
  Mar 31, 2019 @ 13:59

  Vidareutveckling av resonemanget?

  Var väl mest en personlig reflektion som ganska SRS-seglingsaktiv lönnfet 40 plussare. SSF är för mig – i den delen av min seglingsvärld – bäst illustrerade av en i det närmaste total icke-närvaro. Mätbrevsadministration är väl det närmaste jag kommer på.

  Detta i väldigt skarp kontrast mot den andra seglingsvardag jag möter som coachande jolle-förälder där SSF är närvarande på ett väldigt bra och positivt sätt i det allra mesta som händer.

  I en verksamhetsberättelse för svensk segling hade jag personligen blivit jätteglad om “man” också lyfter fram den delen av segling där SSF idag inte tar någon plats. Men där jag (precis som jag tror att Peter vill) skulle kunna göra så väldigt mycket mer. I årsberättelsen skulle det inte kosta på så mycket att få några av alla våra ideella krafter att producera lite fina inspirerande texter t ex på temat

  – hur 200+ personer tar ledigt från hus, familj och arbete för att frakta båt till Oxelösund och tampas med varandra i tre etappseglingar kors och tvärs över Östersjön

  – hur en nystartad 20 h kappsegling i Stockholms Skärgård lockar 300 deltagare redan andra året den arrangeras

  – vilken fantastisk atmosfär, professionalism och grymma tävlingar som tar plats i Marstrand första dagarna i juni

  – och en stående 2-sidors wow fyfasen vad häftigt det är och vilken förmån vi har som har möjlighet att köra ett av världens största havsrace på hemmaplan. Prominenta internationella gäster, alla är på plats etc osv.

  Reply

  • SWE8606
   Mar 31, 2019 @ 14:14

   och tänk om man fick läsa om Klubb XYZ som efter 17 förlorade år lyckats återuppta sina kvällsseglingar. Klubbens tävlingskommitté kontaktade SSFs coach och tillsammans satte man upp ett 10-punkts program för att få inte bara klubbens medlemmar ut på vattnet, utan även adresserade alla seglingsintresserade i det lokala samhället…. Genom att bland annat gå ut i skolor och andra sammanhang där ungdomar rör sig har man skapat en besättningspool…. Många äldre båtägare har sett initiativet och med glädje… Tack vare samarbetet med SSF fick klubben det stöd och hjälp att hitta aktiviteter som… Klubben samlar nu regelbundet över 20 båtar på tisdagkvällarna osv…

   Reply

   • srsseglaren
    Mar 31, 2019 @ 14:37

    Det första inlägget handlade perspektivet om att det var fel av SSF att behandla SRS akiviteter i verksamhetsberättelsen.
    Var mest nyfiken på hur ?

    Men är önskas egentligen den motsatta att påverka för att få bättre behandling av SRS aktiviteter så finns det tillfälle att delta på info och samarbetssamtal den 2/4 2019:
    http://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1235967

    Reply

 3. Seglaren
  Apr 1, 2019 @ 22:51

  Verksamhetsberättelsen skall ju återspegla vad man har gjort. Inom gymnasterna utvecklingsmodell finns biten med “träna för aktivt liv”. Vissa idrottförbund delar upp denna rutan i dels breddidrott och träna för motion och hälsa. SSF är väl här något efter men vi kan väl hoppas att det kommer läggas mer fokus på dessa delar som trots allt rör de flesta bland de betalande medlemmar (via SSF ansluten klubb eller förening).

  Det är trots allt ett stort steg från pyramiden som bara inrikatade sig på seglare med målet elit-segling…

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Apr 2, 2019 @ 07:27

   Det är väl mer att man skulle vilja se ett tankeledarskap från SSF?

   Den här bilden visades på Seglarträffen 2017, och nu är det 2019. Att det inte finns en enda rad i verksamhetsberättelsen om det gula området måste ju betyda något… Eller att 50% handlar om den röda triangeln “elitidrott”.

   Reply

 4. Johan Åstradsson
  Apr 2, 2019 @ 08:45

  Jag var med som representant för J/70 och vi tycker det är viktigt att vara med och lyssna. Visst kan man önska sig mer men vi får inte glömma att vi är en liten sport i Sverige idag. Man kan undra om den kritiska massan kommer tillbaka. Seglarförbundet har många engagerade medarbetare och dom gör ett bra jobb. Öronmärkta pengar styr och man kan fråga sig om organisationen får jobba med rätt saker. Allsvenskan är en en produkt som säkert kan utvecklas med en annan modell. (se Norge eller Danmark.) Uppmanar Klass förbund och klubbar komma och göra sin röst hörd. Tillsammans gör vi seglingen bättre i Sverige. Hej !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.