B&G + NX2 med NMEA 0183

Veckans läsarfråga:

Hej.

Någon som kan bistå mig med tekniska råd.

Har i påsk seglat ner från Svinninge till Oxelösund, yttervägen, lite vind tidvis med motor. Häftig känsla o ligga över 6 knop på kryss i lägre vindstyrkor o ändå var inte 3Dl genuan med i båten…

Nu till min fråga. I båten sitter en AP9 navigator som ska pensioneras nu och ersättas av en B&G Zeus 2 9”. I båten finns fart, vind, djup Silva Nexus tråddragna till en server Nx2 som jag kopplat dels till 3 multiinstrument över nedgångsluckan och till barnbarnets skoldator där jag mekat i soltek rastersjökort.

Nån som vet om det går att koppla B&G via nx2 servern med en 0183? Kontakt eller går den att koppla via dator som har blåtand och heller USB till Zeus 2. Tänktekunna vänta till nästa år att byta till trådlösa givare nya eller begagnade !!!

Läste att Peter G mekat en del med detta.