Skip to content

2 Comments

 1. Claes Hiersemann
  Feb 18, 2020 @ 11:50

  HĂ€rligt Pelle och Peter.
  Exakt denna konfiguration sydde vi upp till min far&mor Heini&Ingrid Hiersemann 1973 nÀr vÄr nya halvtonnare LaBamba-2, en Scampi av andra generationen med högre fribord, högre 2-spridarmast sjösattes veckan innan Gotland-runt.
  BÀgge seglen i crosscut dacron förstÄs.
  Speciellt pÄ Gotland Runt var detta samma vapen som dagens Code Zero eller planare Screechers. Vi hade en Àkta Star-Cut frÄn engelska Bruce-banks som ingen annan kunde sy dÄ 72-73, den motsvarar dagens Code-1-cable-less men symmetrisk pÄ bom med register 45>90 AWA.
  1973 var ett stiltjeÄr dÀr mÄnga bröt pga vatten och matbrist.
  Jag kom 5:a pÄ mitt första Gotland Runt som skeppare 1975, blott 19 Är gammal utan far och mor med samma bÄt men med min duktiga besÀttning, tuffa unga killar med snittÄlder pÄ 22 Är om jag minns rÀtt, min kÀre granne och vÀn Mikael Stamming (SSF) född 52 var nog Àldst ombord.

  Reply

 2. LilleBror Rylander
  Feb 18, 2020 @ 13:16

  – 75 kollade pĂ„ medaljerna, dĂ„ vann Maria Maruzka, scampin med svarta skarvenmasten, halva priset mot Selden. Minns att frugan fick Lewmar 40 i födelsedagspresent. Vi tvĂ„ finnjolleseglare och tvĂ„ kanotseglare, blev beskylda för att ha mixtrat med bĂ„ten dĂ„ vi gick fort. Den kryssen med rĂ€tt lutning, rĂ€tt skotning talar vi om Ă€n idag nĂ€r vi trĂ€ffas. Minns en lĂ€tt kryss utanför Gotland det Ă„ret, greven hade sytt upp ny garderob Ă„t oss men pengarna rĂ€ckte inte sĂ„ vi lĂ„nade ihop undanvindssegel bl.a av Janne Dahl (5 faldig GR vinnare) diffust mĂ€rke frĂ„n UK, radiopejl o död rĂ€kning…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.