Budgetbåt från 80-talet?

Många som går i båtbytartankar. Här är veckans läsarfråga.

Säkert andra båtar som borde vara med på listan? Nova?


Hoppas allt väl i dessa märkliga tider och att du och familjen håller er friska. Segt att inte komma åt båten också kan jag tänka. Den ligger kvar på Malta va? Hoppas det öppnar upp snart.

Får jag störa dig med några båtfrågor? Jag vill byta upp mig från en NF, men ändå hålla en tajt budget. Kanske 120-170 för en med originalmotor med i värsta fall saltvattenskylning med tveksam livslängd och för en med något nyare motor med sötvattenkylning kanske max 200-220.

Har börjat kika på alternativen: Contrast 33, Omega 34, Linjett 32 och Mamba 311, var och en med sina nackdelar och fördelar. Nackdelar främst i termer av motorålder och skick på segel.

Kriterier viktiga för mig är bra segling, relativt litet djupgående, hygglig komfort, goda hårdvindsegenskaper (jämfört med en NF) och god grundkonstruktion så att risken för ruttet däck och svajköl hålls till ett minimum.

Om du har ork och lust tar jag tacksamt emot dina eventuella kommentarer.