Skip to content

8 Comments

 1. Fabian Tillig
  Jun 16, 2020 @ 06:48

  Visst är de måndagsseglingarna fantastiska….

  Resultatet lär ändras en del. Finns rätt många fel ang. SH / Spinn eller ej osv. Tex. är Pelle reggad utan Spinn och den hade han ju uppe ;). Svea seglade SH och utan Spinn och lär vinna…

  Sista bogen var visst spännande med Spinnakern, förstår att man inte testa det med en lagat mast…

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Jun 16, 2020 @ 07:22

   Sjukt imponerad av din segling med spinnakern 👍

   Vi tänkte behålla masten uppe någon segling till…

   Reply

   • Fabian Tillig
    Jun 16, 2020 @ 09:37

    Tackar. Man få väl försöka.
    Kryssen är visst svårt att hänga med med en långsam båt, ensam i så mycket vind… Men det är en lite annorlunda soloutmaning än MSC ;).

    Reply

 2. Dan
  Jun 16, 2020 @ 10:22

  Klart båten är snabb Peter, hade inte vågat låna ut den annars ;-).

  På hemmaplan seglar jag den ensam precis som du gör Fabian. Man skulle haft 8 armar som en bläckfisk. Att stå på fördäck i blåsväder och gippa spinnaren med 2 båtar på var sida är klart spännande. Att segla solo där de andra är 2 eller fler är både frustrerande och en rolig utmaning. Frustrerande för att man inte kan segla båten i närheten av dess egentliga kapacitet “egentligen skulle jag gippat nu men risken att ställa till det är för stor..” :-)

  Därför är det jäkligt kul att följa Peter och Pelles framfart, nu kommer båten till sin rätt!

  Gällande masten är det inte rakt fram direkt, hoppades på en snabb lösning men så blir inte fallet som det ser ut nu. Hoppas dock lagningen, med råge, klarar partialhissade undanvindssegel utan problem.

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Jun 16, 2020 @ 10:30

  Tydligen en del resultat som kan ändras:

  Hej,

  Du får detta mail eftersom du deltog i segling 7 av Skepparkannan den 15/6 2020.

  Tyvärr har det blivit en sammanblandning i anteckningarna för deltagarnas segelföring och besättningsval så vi har ofullständiga uppgifter om vilka som seglat med och utan undanvindssegel och/eller shorthand. Vi ber dig därför kontrollera i det nuvarande preliminära resultatet på http://sloren.se/skepparkannan-resultat/ om uppgifterna om din båt stämmer. Om de stämmer behöver du inte göra något. Stämmer de inte, svara då på detta mail och meddela vad som är fel så korrigerar vi i efterhand denna gång. Några av er har redan hört av sig men svara ändå på detta mail för tydlighetens skull.

  Tävlingsledningen ber om ursäkt för detta men ber om överseende då det var nya funktionärer i tribunen samtidigt som vi satte nytt deltagarrekord, en kombination som ställer till det. I går var vi 33 båtar på linjen!

  Det kan bli trångt i startområdet under den ganska korta period som vi ska meddela våra seglarval till tribunen och det är tyvärr lätt att de som står där inte hinner med eller missar när det blir stressigt. Glöm inte bort möjligheten att kontakta dem som står i tribunen via telefon eller SMS. Kontaktuppgifter till kvällens tävlingsledning finns alltid på http://sloren.se/funktionarsinformation/. Där finns också massor av annan matnyttig information om hur vi seglar om Skepparkannan.

  Tack för att just du är med i Skepparkannan 2020!

  /UP

  Reply

 4. Peter Gustafsson
  Jun 17, 2020 @ 22:10

  Ny resultatlista här: vi är fortfarande 5:a, men nu tvåa i klassen.

  Reply

 5. Peter Gustafsson
  Jun 23, 2020 @ 10:04

  Då har vi ett resultat till. Ännu bättre denna veckan 😃 Och ännu roligare segling!

  https://sloren.se/wp-content/uploads/2020/06/Skepparkannan-2020-06-22-Segling-8.pdf

  Vårt SRS uppdaterades måndag morgon och borde vara 0,936. Min kalkyl pekar då på att Pelle Lindell slår oss med en sekund (01:09:56). Det bjussar vi på 👍

  Reply

  • Fabian Tillig
   Jun 23, 2020 @ 10:58

   Det finns en Excel fil på slörens hemsida (Skepparkannan-Funktionärsinformation, längs ner). Laddar man ner den kan man själv leka runt med srs o tider osv. Den verka inte vara uppdaterade med segling 8.

   Men jag la in tiderna och du har rätt, vi slå er med 1 s…

   Som du säger, väldigt roligt segling, även om det kunde blir nånting annat än V eller NV vind och stark sydgående ström för höstserien. Vi har ju seglat bana 7 eller 6 hela våren…

   Blir spännande att ser hur ni gå i lättvind, hoppas dock att vi mötas inte för tidigt på banan ;).

   //Fabian

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.