Close
Skip to content

10 Comments

 1. Pelle Pedersen
  Aug 6, 2020 @ 07:50

  Melges 20 är nog helgens lättvindsvapen!!

  Reply

  • Jens Lekland
   Aug 7, 2020 @ 17:23

   Två favoriter… familjen Snygg och Henrik Edman… två båtar som alltid seglas väl.

   Reply

 2. Göran/X-382/Xusidus
  Aug 6, 2020 @ 20:13

  Sebastian i Melges 20 har bra rutin gällande Ven runt så han blir farlig.
  Sen får man hoppas på hemmaklubben och Jonas i Späckhuggaren kan överraska, speciellt i lättvind. Pelle i X-99 har allt som krävs för en topplacering.

  Reply

 3. Thomas Wiberg
  Aug 7, 2020 @ 08:53

  Uno Gren är ett bra tips, alltid vass i sin välseglade H-båt. Jens Lekland i Melges 20 är också vass. Men jag vill också flagga upp kompisen Dan Ekström i sin nyinskaffade Melges 24 som kör i shorthandedgruppen. Dan är en talangfull seglare med många bra placeringar på Ven Runt genom åren. Likaledes i shorthandedgruppen tror jag att Magnus Gustafsson i T24:an Velox kan göra bra ifrån sig. Magnus har gått bra i lättvind i hemmaklubben.

  Ven Runt en vindfattig, solig och varm sommardag är en utmaning. Sundet ligger mellan två landmassor som påverkar vinden med sin termik. Så land och sjöbris från respektive Skåne och Själland arbetar mot varandra och gör att det ofta blir extra vindfattigt väster om Ven. Ovanpå det så är Ven tillräckligt stor för att påverka vindstyrka och riktning med sitt eget termikområde. Utanpå allt detta stök vindmässigt krävs det en vakenhet för strömmens riktning och styrka för att nå en bra placering. Och det är inte givet att en bra positionering vindmässigt är bra strömmässigt…… Hemtama har fördel.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Aug 7, 2020 @ 08:57

   Vindfattigt verkar vara temat för 2020 😃

   Skall i alla fall bli kul att segla J/111 igen.

   Reply

   • Federico
    Aug 7, 2020 @ 18:51

    Iaf då man racear… Det blåste ju varje semester dag!

    Reply

   • Federico Garofalo
    Aug 7, 2020 @ 18:52

    Tur att ni är på en lätt vind raket iaf

    Reply

  • Dan
   Aug 7, 2020 @ 12:22

   ”Lova” med Stefan och Susanne är alltid vassa…

   Mitt eget deltagande måste i ärlighetens namn tonas ner just precis till deltagande…sämre förberedd har jag bara varit en gång då jag hämtade seglen hos bussgods på knutpunkten 35 minuter innan start. Då till en 707:a, nu är det en Melges 24 som jag seglade (ensam) första gången för 5 dagar sedan. Att ställa upp på Ven Runt, om det är praktiskt möjligt…är dock inget man missar utan att få ångest. Skall ner och visa en arbetskollega båten nu, han skall med mig imorgon, bad honom googla ”Melges 24:a” imorse så han bör vara väl förberedd 👍

   Reply

 4. Peter Gustafsson
  Aug 8, 2020 @ 19:33

  Bra tippat😃

  Resultat.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.