Skip to content

6 Comments

  1. Andreas Wettre
    Jan 12, 2023 @ 08:53

    Har du bra folk blir det ofte bra team. Men hvor går grensen for hva man skal tolerere og hva gjør man når den grensen brytes?

    Reply

    • Peter Gustafsson
      Jan 12, 2023 @ 09:03

      Bra fråga.

      När du säger “bra folk” menar du duktiga seglare eller individer som fungarar bra i ett team?
      Det är ju ganska ofta som man är tvungen att välja.

      Reply

  2. Andreas Wettre
    Jan 13, 2023 @ 08:26

    Det er dine refleksjoner om balansen jeg gjerne ville høre – hva er det viktigste for deg? Og hvor mye toleranse viser du for en duktig seglare om hen skaper turbulens og uro (eller passivitet) i teamet? Hvordan håndterer du det når du er i tvil?

    Reply

  3. Runar Åsly
    Jan 15, 2023 @ 22:33

    Den här är ju inte helt ny men jag är helt med Simon S här – förtroende är basen: https://www.youtube.com/watch?v=kJdXjtSnZTI
    Jag seglar hellre med någon med rätt attityd och mindre kompetens än nån med god kompetens och taskig attityd.
    Sen seglar jag iofs rätt mycket solo…..

    Reply

  4. Peter Gustafsson
    Jan 18, 2023 @ 09:04

    Några frågor har kommit in till panelen. Det finns säkert fler?

    1️⃣ Hur förbereder ni er besättning för en kommande havskappseglingsstart där ni vet att det kommer bli riktigt tufft väder?

    2️⃣ Hur skiljer det sig att bygga på existerande kompetens och helt nytt crew?

    3️⃣ Hur jobbar ni med reserver när ordinarie inte kan men samtidigt håller motivation och kultur samt inte för mycket tid på att jaga folk?

    Reply

  5. Per Andersson
    Jan 19, 2023 @ 10:04

    En fråga jag skulle tycka vara intressant att höra panelens perspektiv på är hur man arbetar med kunskapsspridning och kunskapsutveckling, både vad det gäller specifika roller men även segling generellt och taktik (både bana och längre race med navigation, väderprognoser och routing).

    Ser fram emot ett spännande föredrag

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.