Skip to content

9 Comments

 1. Jonas Dyberg
  Jul 13, 2023 @ 00:56

  Jag har Lizard och de är väldigt lätta och mycket sköna och smidiga att ha på sig. Första paret jag köpte läckte väldigt mycket direkt vid premiäranvändningen pga enbart regn. Jag lämnade tillbaka dem och det hade aaaallldrig hänt tidigare enligt grossisten men efter ett tag fick jag ett nytt par. De var/är bättre men det blir fortfarande småblött i dem vid översköljningar. Jag behåller och använder dem ändå, eftersom de är så sköna.
  Jag har också ett par Dubarry helt i läder/Gore Tex. Inte de på bilden ovan utan mer “vanliga”. De är helt täta efter många år men inte smidiga att använda på däck så de blir oftast stående i garderoben.

  Reply

 2. Jonny Petersson
  Jul 13, 2023 @ 13:06

  Haft Musto 5 säsonger nu och supernöjd, dock lite klumpiga som ni redan nämnt. Köpt Lizard till denna säsongen och nöjd med smidigheten men inte utsatt dom för större oväder ännu.

  Reply

 3. Patrik
  Jul 13, 2023 @ 14:59

  Har haft två par Dubarry och de var täta och smidiga. Men sulan gav upp och sprack på bägge paren efter 7-8 år. När sista paret gav jpp köpte jag ett par Lizard, men de lämnades tillbaka då de var lika lätta att sätta på som ett par slalompjäxor… Nu har jag Musto sedan 5-6 år och de är både täta, varma och något klumpiga (som sagts). Skulle jag köpa nya idag blir det Musto igen

  Reply

 4. Leif Andersson
  Jul 13, 2023 @ 15:06

  Köpte Henri Lloyd läderboots för cirka 6 år sen. Jättebra ända tills gummi-sulan blev hård och spröd. Förlorade allt grepp ombord. Direkt farlig. Brukar köra av dem med vinkelslipen för att få fram nytt fräscht gummi. Det är naturligtvis inte hållbart.

  Reply

 5. Joakim
  Jul 16, 2023 @ 10:06

  Tycker också att Lizzard funkar bra men sulan har blivit halkig.
  Hur ska man undvika att de blir det? Tycker det blir så oavsett tillverkare.
  Brukar köra av dem med skakslipen men det känns ju sådär.

  Reply

 6. Claes
  Jul 17, 2023 @ 06:10

  Jag gillar Lizard-stövlarna och är inne på mitt andra par. Kanon på banracing då de är lätta och smidiga. Inte färgar de däck heller, något jag retat mig på med läderstövlar.

  Tyvärr håller Lizard inte torrt när det blir blött länge. Har kört Sealskins stumpor i och det gör att foten förblir torr. När det är riktigt dåligt väder kör jag en Ursuit torrdräkt (Gemino Operative). Rekommenderas varmt och löser även Lizard-problemet då byxan även innesluter foten med en torrstrumpa

  Reply

 7. Leif Bergqvist
  Jul 17, 2023 @ 08:59

  Jag har Crocs de är de mest optimala seglings skorna eftersom det är vattentät från båda håll och greppet är magnifikt.

  De är lätta och har en bra rörlighet. Perfekta för banracing. Tyvärr behöver de bytas ut regelbundet då de slits som fan.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Jul 17, 2023 @ 09:33

   Jag ser att folk har dem i sittbrunn i varmt klimat, men på ett blött fördäck i 15 m/s så är jag tveksam 😀

   Reply

 8. Leif Andersson
  Jul 19, 2023 @ 09:14

  Är det någon som provat Marinepool MP Elementary Stövel? De finns bl.a. på Seapax.se

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.