Sweet… Full Metal Jacket

Nu har Corby 43:an “Full Metal Jacket” premiärseglats. Byggd på Salthouse Boats i NZ till Chris Mead från Hong-Kong som tidigare hade en J/109 (bra smak). Första regattan blir Kings Cup i Phuket, Thailand.


Kort rapport och bilder från Peter Backe som seglar ombord (inte alls avis på honom):

Bygget är helt i kolfiber, vägde tydligen 420 kg när det kom ur formen. Båten är totalt sett väldigt lätt, men för att mära bra så har den en väldigt stor köl. Den har en 20 meter hög mast och en hel del segel!!!

Två rattar, en grinder för fock och gennacker. Fast bogspröt (samma som de sätter på TP52orna i England). Många av detaljerna kommer direkt från Harken som är utvecklat för AC båtar och har inte släpps på marknaden än. Det var tänkt att vi skulle ha NXR system, men de kunde inte leverera i tid så det blev B&G istället.

Vi hade stor diskussion angående navstationen. Det slutade med av vi tog bort den. Vi kommer ha en laptop som server och en tablet på däck där vi kan göra all navigering.

Färgen är helt kromad. Det är en vinylfilm som lagts utanpå hela skrovet. Mkt snyggt!

Fler bilder här.

2 Comments

 1. Emil Wiberg Oct 19, 2007 Reply

  Peter, vad har du för dig borta i asien?
  Lycka till under Kings cup

 2. Peter Oct 20, 2007 Reply

  Tjenare,
  Seglar så klart!!!

  Det ska bli riktigt kul att änligen få se vad den går för på Kings cup. Vi kommer vara en relativt liten båt mot våra konkurrenter, men vi har en bra besättning och förhoppningsvis ett väldigt bra mättal.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.