Pegasus Open 50 | tour

Just nu pågår Transpac (Los Angeles – Hawaii), och den stora frågan är väl om Alfa Romeo skall slå rekordet (ser väl ganska ljust ut) och så klart Paul Cayard som kör med sin familj på TP52 Flash.

Redan för två år sedan var Philippe Kahn och hans Team Pegasus föregångare när det gällde att dagligen skicka rapporter, och på ett pedagogiskt sätt förklara vad som hände. I år har man tagit det hela ett steg längre och samarbetar med Gizmodo, en av världens största sajter om gadgets: “The Pegasus Open 50 Raceboat: WTF is a Sailboat Doing on Gizmodo?” Ett sätt att nå en helt ny publik.

Nedan ett antal filmer där man går igenom en Open 50 i detalj för att förklara för nerdar som inte kan någonting om segling. Speciellt intressant för de som inte är insatta förstås, men en del godbitar även för oss som redan är insnöade…


Part 1: foredeck, sails and hullPart 2: daggerboards, carbon mast, sails


Part 3: Turning, Emergency Hatches, Ballast and the Hydraulic Keel


Part 4: Turning, Emergency Hatches, Ballast and the Hydraulic Keel


part 5: cruising


part 6: