Poly Skagen 2010 | starten

fightingfaces-1.jpg

Vi kunde ju inte vara med på Poly Skagen i år, så jag var ute i Långedrag och lämnade tillbaka bucklan och tog lite bilder. Här är det fighting faces på Mumm 36 Aero. Fler bilder på flickr.

13 Comments

 1. Stefan Sep 3, 2010 Reply

  Fighting face?? Fördäckaren sitter och gäspar !:)

 2. Author
  Peter Gustafsson Sep 3, 2010 Reply

  Men han är ju vaken i alla fall :-)

 3. MA Sep 4, 2010 Reply

  Är det någon som beräknat medelåldern på besättningarna? Kanske man kan inför någon form av Master system som man har på Laser?

 4. Stefan P Sep 4, 2010 Reply

  Gäsparn verkar ju yngst var de pilsner kvällen innan då brukar ungdommen kunna sprinta förbi.

 5. V Sep 5, 2010 Reply

  I 2,4 är man ung och lovande fram till 55…

 6. Hans Sep 6, 2010 Reply

  Poly Skagen Race har väl inofficellt världsrekord i att INTE promota sin tävling – rena rama svartracet…..
  Annars är ju konceptet ganska trevligt med ett väl tilltaget pitstop (pint-stop…?) i Skagen som möjliggör att besättningen är lagom trötta på hemresan.

 7. J-O Sep 6, 2010 Reply

  De kanske har glömt tävlingen efter racet (för mycket av det goda i Skagen)??
  Beskedet jag fick, av tävlingsledningens representant, var att man egentligen inte vill ha fler tävlande.
  Så vi valde att inte vara med. Lite trist men verkligen ett LYXPROBLEM som SS Fram har.

 8. Claes Redin Sep 6, 2010 Reply

  Trist om du fått den typen av besked J-O. De två gånger jag varit med (kan inte i år) har jag känt mig mer än välkommen. Kanske är det så att att man är orolig för att det blir för stort och seriöst. Det anordnas av eldsjälarna Janne och Roger med rejäl uppbackning från SS Fram, men det skall ändå hinnas med.

  Med dagens format blir det problem med för många båtar som startar i Skagen då detta sker efter GPS tid i yttre bassängen i Skagens hamn. Själva startproceduren är lite speciell. Vid starttid av med motor, hissa segel och korsa därefter startlinjen mellan fyrarna.

  Jag tycker det är en av årets höjdpunkter dels för att det finns en shorthanded klass och det inte är längre än man kan segla med fru/man/sambo. Det finns tid att träffas och umgås samt egen tid vilket gör det lättare att få med respektive. Ett generöst prisbord sponsrat av Poly-Ropes gör det inte sämre och totalpriset delas ut vid en trevlig middag på hösten.

  Så, visst har SS Fram ett lyxproblem här. Kan och vill man ta tävlingen till nästa nivå genom hantering av start och målgång i Skagen, (Långedrag & Framnäs fungerar ju redan med fler båtar) samt lite marknadsföring och framförhållning.

  Själv trivs jag bra med det enklare formatet och unnar fler att vara med och som de flesta nog håller med om, ju fler som kommer ut och kappseglar desto bättre. Suget efter shorthanded tävlingar är ju stort och här är en tävling som är ett bra insteg.

  Kort sagt. Kul race. Hoppas det kan utvecklas och fler kan känna sig välkommna.

 9. Kenneth Edvardsson Sep 6, 2010 Reply

  Jag hittade tävlingen i Västkustkalendern som troligtvis inte är särskilt okänd för de flesta. Min gast och jag hade en jättekul tävling och kände oss mycket välkomna.
  Vi fick dessutom förmånen att ta del av prisbordet.
  Ett tack till tävlingsledningen.

  Kenneth Edvardsson och Rolf Sörvik
  Dehler 33 Inflagranti

  • J-O Sep 6, 2010 Reply

   Jag hittade också tävlingen i Västkustkalendern men hittade ingen inbjudan. För att ta beslut om att dra ihop besättningen på 10 peroner (som inte alltid är det enklaste) så ville jag veta vad som gällde för just denna tävling. När jag då frågade varför inte detta låg ute på nätet och jag föreslog att så borde det vara om man ska kunna få fler till tävlingen så fick jag svaret som jag nämnde ovan.
   Jag är säker på att tävlingsledningen gjort ett bra jobb och att tävlingen var trevlig, synd bara att vi missade tåget. Kanske nästa år (nu har jag fått inbjudan och den lär väl inte skilja sig så mycket till nästa år).

   Vi hade inte med denna tävling i vårat program utan det kändes som en extra möjlighet, därför var vi inte ute i jättegod tid men jag tycker ändå att svaret att man inte vill ha så många båtar med kändes underligt för en sanktionerad tävling. Vi får som sagt se till nästa år.

   Nu blir det Höstknalten och Sista Chansen, det ser vi fram emot innan Kung Bore åter regerar.

   // JanO på PrimeX

 10. Urban Edvardsson Sep 6, 2010 Reply

  Om jag minns rätt var vi betydligt fler förra året. Det var ingen ledsen över. Det står ingen stans att antalet är begränsat. Det är ju bara att anmäla sig på nätet.
  Årets segling. Att byta helg var bra, lagom med folk i Skagen. Nu träffades de som seglade mycket mer. Reserverade platser i Skagen, toppen.
  Tack tävlingsledningen för de arbete ni lägger ner.

  x332 Monkey Business

 11. Claes Redin Sep 7, 2010 Reply

  Bra med byte av helg och fantastiskt med reserverade platser. Redan där har en bra tävling blivit ännu bättre.

  Någon som har resultatlistan?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.