Sweet… Soto 33

soto33.jpg
Dags för en lillasyster till Soto 40?

Welcome to the world of the Soto 33, the new baby of the Soto line-up. In every way, the Soto 33 will be a scaled-down version of the successful Soto 40 formulae. Expect a big square-top mainsail, flush deck, reverse sheer and humungous cockpit. Also expect a lot of really clever touches in the design and layout. There will be the inevitable comparisons to the Melges 32 but this will be a very different yacht.

Tipstack till in Liquid Xperience.

2 Comments

 1. Janne Hird Dec 17, 2010 Reply

  Inte är det vackert, men det seglar säkert väl. Ett litet språng på skrovet inverkar kanske menligt på mätetalet? men visst är det trevligt att kunna betrakta sin båt på lite avstånd och tycka att den är, om inte vacker så ganska ball?
  Det kan väl ingen påstå att denna skapelse kan skryta med?
  Vart har estetiken tagit vägen med båtarna? ska det vara nödvändigt att frångå den kända regeln att vackra båtar seglar väl? Det finns ju vackra båtar som seglar fort och dessutom är skithäftiga! Fortsätt utveckla det konceptet så att man en ny generation båtar att vila ögonen på i framtiden!

  Med förhoppningar om Fördevind under kommande säsong

  Janne Hird

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.