What’s Up 1306

Vad händer den här veckan, 4-10 februari, i seglingsvärlden.

Vendee Globe är fortfarande spännande.

Sedan börjar uttagningarna i Red Bull Youth America’s Cup. Artemis/Sverige och är klara, men Danish Vikings kvalar in den här gången. Så vi hejar så klart på dem!!

I Miami så kör Ken Read testseglingar med M32.

Och här hemma är det Båtmässa i Göteborg om någon hade missat det. Kolla in Blurs guide till Båtmässan. Är det någon som skall gå på “Getting up to speed” på onsdag? Missa inte att anmäla er till Bohusracet i deras monter.

Något annat?

Elan 350

11 Comments

 1. Sam V Feb 4, 2013 Reply
 2. Karla Feb 4, 2013 Reply

  Dax att förnya,ändra och skicka in mätbreven så att vi kan sätta igång att bråka lite om det innan våren är här.

  • Staffan Calluna S-73 Feb 4, 2013 Reply

   Skall bli spännande med nytt mätbrev 2013. Jag tänkte att jag skulle hänga på låset och därmed utnyttja försäsongsrabatten. Då jag försökt “skicka” alt “spara” dokumentet för mätbrev på hemsidan får jag dock en mängd felmeddelande (gul text med massa koder som fyller hela skärmen). Jag har försökt med två olika datorer ett flertal ggr men tyvärr med samma resultat. Någon som har haft samma problem och som har tips på hur jag skall lyckas förnya mätbrevet?

   • Patrick L Feb 4, 2013 Reply

    Mätbrevsansökan har inte öppnat än, men jag har hört även andra som kommer in via gamla länkarna. Föreslår att du avvaktar någon vecka till och håller koll på SRS-sidan så annonseras det där när systemet öppnar. Nytt för i år är bl.a kortbetalning direkt på webben.

    http://svensksegling.se/Batteknik/SRS/SRSmatbrev/

   • Pelle Lindell Feb 4, 2013 Reply

    Mätbrevsansökan är inte öppnad än……….vi räknar med att öppna om en någon eller några dagar när hela programmet är avlusat.

    • Staffan Calluna S-73 Feb 4, 2013 Reply

     Tack för snabba svar! Jag väntar med spänning…

   • Hans Feb 4, 2013 Reply

    Angående mätbrev. Nån som har koll på var det går att väga båten i göteborgsregionen?
    Misstänker att Subliftens inbyggda våg inte räknas som “krönt våg”…

    • L-B Gustafsson Feb 4, 2013 Reply

     Vet att i både Varberg och Uddevalla finns åkerier med cert. vågar, den i Varberg kan man även hyra utan medföljande kranbil. Finns fler alternativ också t ex via svenska resp. skånska seglarförbundet.

     • Hans Feb 5, 2013

      Göteborg! :)

 3. Patrik S Feb 4, 2013 Reply

  PelleL. Mailade och ville höra om det fanns några ändringar i SRS som medför att SSF måste ändra i sina mallar för inbjudan och SF. Har inte hört något från dig så jag ställer frågan här. Finns det några regler ni ändrat som på verkar dessa dokument. SRS flerskrovs reglerna fanns inte klara förra veckan så jag kan nte kolla själv.

  Vänligen Patrik S

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.