Snabb & kul, 35-45 fot för max 1 Mkr

En ny läsarfråga som gäller båtval. Det finns massor av båtar i den här storleken som man kan få till ett bra pris. Men om de skall vara roliga att segla – och samtidigt gå bra att segla ensam så är det inte lika enkelt längre…

Efter alla dina inlägg om att få in fler personer som börjar kappsegla tog jag steget och anmälde mig till Bohusracet i år (vi ska ej prata placering). Jag vill tacka dig för att du pushat för detta och att jag nu tog steget. Tyvärr tar det nog ett tag innan jag vågar mig på bansegling men alla dess regler.

Nu till min fråga. Jag har idag en båt som känns lite tung och långsam men vill byta till nästa säsong mot en snabbare/roligare båt för max 1 miljon.

Mina kriterier är följande.
– Ska kunna seglas ensam
– Hög boendekomfort, skall vara bekvämt att ta med frun
– Snabb, minst över 1.20 i SRS
– 35-45 fot

Förslag?

För ett par år sedan hade vi en serie som hette “mest segling för pengarna”, men av någon anledning så täckte vi aldrig det här segmentet.