Västkust-skvaller

När det inte seglas så mycket kan man ju skvallra desto mer. Här är det senaste vi snappat upp… fyll på med mer (såklart skyddar vi identitetet på alla anonyma tipsare).

IMS-seglarna samlas i Norge till sommaren. Kulmen är såklart VM i Hankö 11-18 augusti. Norrmännen har en ganska sjysst serie i övrigt om man gillar IMS. Lena Having i IMX-40 “Spiff” satsar och Hans Johansson i IMX-40 “Blues” kör nog igen, trots att båten varit till salu? Bengt Falkenberg har sålt sin X-35 “Imprint” och köpt en ny First 40.7 (helt standard, tro det eller ej) för att kunna fajtas under IMS.

Norrmännen blir dock svåra. Vi har Hans Wang i en IMS-optimerad Dufour 40 som skall segla alla race de kan hitta och Team 2 Obnoxious och Team Bergen kan dyka upp i nya Euro 42.

X-35 har VM i Kiel 16-24 juni (i samband med Kieler Woche), nytt klassförbund och det har pratats om en Skandinavian X-35 Cup. Men var är alla båtarna? Hans Granhed i “Manixen” och Claes Amnäs i “Galax” kör vidare, men det behövs några till för att det skall bli fajt här hemma? Norrmännen lär ha över 10 båtar och skall ordna träningsläger till våren… dessutom är det tiotalet X-41 på gång till Norge. Nån verkar ha mycket pengar!

Det kommer att vimla av Farr 40 i vattnen under nästa sommar. Den ende svensk som har en dylik är väl Ken Bruneflod med “Hurrycane 3”, så vi får väl se om han tar hit den från England. Vad sägs om följande serie:
– Hankø, Norway – July 5-8, 2007 – Circuit Event
– Skagen, Denmark – July 13-15, 2007 – Circuit Event
– Rolex Pre-Worlds, Copenhagen – August 24-25, 2007
Rolex Farr 40 Worlds, Copenhagen – August 29-September 1, 2007

Segelmakarmaffian som kör är ju Anders Nordström i sin Arcona 400 “UK Syversen”, Per Larsson i sin (nästan nya) First 34.2 “Sigma”, Ulrik i sin Bavaria 35 Match, “C-POD” och så Falkenberg såklart… är det politiskt korrekt att slå sina kunder hela tiden :-)

Sedan verkar det vara samma gäng som vanligt: Mumm 36 “Aero”, First 44,7 “Ernst & Young”, KER 11.3 “On-A-High”, Dehler 39 “Sjöglans”, Farr 38 “Grön Sak”, First 31.7 “VG-Rör”, Sun Odyssey 54 “Anne af Göteborg”, Facil 30 “Kollijox”, Gecco 39 “Windwalker” med flera… Michael Berg i “Eton Sailing team” har en ny ny Dufour 34 (varvet verkar ha förstört den gamla).

Prioriterade LYS-seglingar verkar vara:

– Oset Race, BKSS
– Trindeln, GKSS
– Pater Noster Race, STSS/TSS
– Björlanda Cup, BKSS
– Faerdern, KNS

– Hermanö Runt, HKSS
– Short Handed Light, BKSS
. Gothenburg Offshore Race, GKSS
– Tjörn Runt, STSS
– Septemberseglingen, GKSS
– Sista Chansen, BKSS

Shorthanded verkar vara på G. BKSS vill arra och det finns det som vill ha med det på Tjörn Runt. Men “the real deal” är Watski Skagerrak Two Star i Norge. Just nu 7 Göteborgsbåtar anmälda:

– “Blue Bliss” X-412, Bosse Dahl, GKSS
– “Blur” Albin Nova, Peter Gustafsson, GKSS
– “Chamsiin, X-382, Peter Dahlsten, GKSS
– “NN”, Hallberg-Rassy, Thomas Moss, GKSS
– “Rikitin”, X-40, Mikael Bäckström, Hjuviks Båtklubb
– “Snubbler”, X 382, Jan Svernhage, GKSS
– “Trindy”, First 31.7, Jonas Kjellberg, Lerums SS

Vad händer hos entypsseglarna då? H-båten verkar ha svalnat lite; Collberg säljer (återigen) och Lars Idmyr & gänget skall satsa i en nyinköpt Drake. X-99 verkar hyfsat på hugget och målet måste vara VM i Köpenhamn 30 juni-8 juli. Det är “the usual suspects” med Patrik Persson med “Stino”, Carl-Johan Pihlgren “Exilia”, “Kataja” plus kanske “Obelix” och Regatta.nu. Björlanda verkar vara camp för X-99 syndikaten. Storsatsar på Express gör väl Jonas Berntsson och kanske Collberg. Här finns det säkert andra som har bra koll… Smaragderna verkar köra kvällsegling på LSS och toppar med SM i Marstrand.

Downsizing. Det finns ett gäng som under 2007 skall segla småbåtar: Johan Bärring och Mats Hallberg till exempel. Några skall satsa i Stare på gamla dar. Alla skall prova på CB66 (och då håller man bäst kollen på regatta.nu).

Som sagt – fyll på med kommentarer!