Watski TwoStar-träff


Stående från vänster: Peter Dahlsten “Chamsiin”, Björn och Jan Svernhage “Snubbler” , Jonas Kjellberg “Trindy”, Peter Gustafsson “Blur”. Sittande Anders Klamer “Blur” och Urban Edvardsson “Trindy”. Ej på bild: Bosse Dahl “Blue Bliss”.

Det är nu 7 svenska båtar anmälda till Watski TwoStar 2007. Några av oss träffades i måndags för att utbyta erfarenheter. Flera har ju varit med tidigare, men för andra är det första gången.

Såklart diskuterades det mycket säkerhet: ORC kategori 2, säkerhetskurser, olika varianter av flottar, livlinor, nödlanternor, handbloss och annat spännande. De flesta hade gått säkerhetskursen och några var anmälda till nästa omgång, som verkar fyllas upp av seglarvänner från Norge. Sammanfattningsvis kan man väl säga att det mesta av säkerhetsutrustningen är vettig att ha ombord även om man inte skall leva upp till en viss ORC-kategori. Det fanns en del checklistor från 2006 som jag skall försöka lägga upp efter hand…

Det pratades också en del strategi för de olika etapperna. Framförallt strömmarna verkar vara kluriga och det är ofta som vedertagna “sanningar” inte gäller. Själv är jag mest orolig för Norska kusten, där jag aldrig har kappseglat förr… När det gäller väder & ströminformation verkade alla vara överens om att det var betalvädret fråm met.no (GRIB-filer) som var mest användbart.

Annat som dryftades var rutiner, sömn, matlagning och segelhantering på två (spinnakerstrumpa verkar vettigt om det brallar). Såklart kom logistik upp (det är ju det vår sport handlar om).

Kul att ses och utbyta erfarenheter. Troligtvis kör vi en träff till under mars/april.