Skip to content

4 Comments

 1. Joakim
  Feb 2, 2007 @ 20:08

  Ska du segla LYS? Bara på skoj då eller? ;)

  Mvh Joakim

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Feb 2, 2007 @ 23:03

  Såklart bara på skoj, ingen havskappsegling är på allvar :-)

  Reply

 3. Claes Nettelbladt
  Feb 3, 2007 @ 13:37

  Jag har sedan ett antal år föreslagit Fredrik Feldreich, att ordna en kategori 4-bana (dom svenska sommarnätterna kan i stort sett klassificeras som dagsljus) utan krav på flotte och för segling enligt LYS. Därmed tror jag vi skulle kunna få tillbaks ganska många seglare. Ett flertal ser naturligtvis till den totalt sett mycket höga kostnaden för deltagande i Gotland Runt och har därför slutat. Trots att dom har tämligen potenta båtar. För många finns dock längtan att få vara med i ett så stort sammanhang som Gotland Runt – även om man själv inte rundar just Hoburgen utan istället seglar en bana längs svenska kusten. Det var häftigt i Sandhamn när vi hade dom högsta deltagarsiffrorna – jag minns inte riktigt, men var vi inte uppe och tangerade 500 båtar.

  Reply

 4. Lasse
  Feb 6, 2007 @ 03:22

  Återigen ett förnekande av utveckling… Varför enträget motarbete IRC som är den regel som leder till snabba och kul båtar? Jag vill inte stoppa någon från att segla IMS, men lika lite bli stoppad från att segla enligt en regel där vi som har lite modernare båtar också har en chans. Tittar man på internationella resultatlistor verkar dessutom IRC passa de flesta båttyper (möjligen med undantag för trötta IMS-optimerade farkoster).
  Släpp fram IRC! Så har ju de flesta andra länder gjort! Låt sedan efterfrågan ta ut sin rätt! Vill inte ha överförmynderi och seglingsdiktatur! Vi seglar väl för att ha KUL! Personligen tycker jag att trä i kölar och bly i däck känns fel…. men det är bara min egen lilla åsikt….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.