Skip to content

10 Comments

 1. vaffe
  Feb 22, 2007 @ 23:59

  Att välja LYS, IRC eller IMS skulle ju dela seglingen i delar så därför bör man välja ORC så blir alla förbannade!!!!

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Feb 23, 2007 @ 07:28

  Good thinking!

  Reply

 3. Patrik Erlandson
  Feb 23, 2007 @ 10:35

  Är granens grönmatta alltid gräsigare?

  :-o

  Reply

 4. Henrik
  Feb 23, 2007 @ 10:50

  Min slutsats blir att LYS uppfattas vara tillräckligt bra för breddkappsegling.

  Reply

 5. Patrick Lindblom
  Feb 23, 2007 @ 14:12

  Jag röstade inte eftersom jag anser att alla klasserna har sina fördelar.

  Reply

 6. Henrik
  Feb 23, 2007 @ 14:50

  Helt rätt, och många av oss seglar säkert under mer än ett respitsystem/klass under säsongen.

  Reply

 7. Patrick Lindblom
  Feb 23, 2007 @ 15:37

  Precis. För övrigt är det ju intressant att över 100 pers röstade för IRC, men bara 24 personer tycker det är en tillräckligt viktig fråga för att ansluta sig till IRC-nätverket. Och som sagt, bland dem är det åtminstone en som inte har röstat alls.

  Statistics will always be statistics… :-)

  Reply

 8. Krille Krokodil
  Feb 25, 2007 @ 02:49

  När det gäller LYS får man nog säga att resultatet var väntat. Dessutom funkar LYS bra på standard båtar som är väl dokumenterade. Ett argument som ofta används mot LYS är att det inte är lika rättvist som andra handikappsystem. Denna uppfattning verkar dock inte seglarna dela, LYS-klasserna samlar alltid flest båtar även när seglarna får möjlighet att välja mellan olika handikappsystem på samma tävling. Det finns också en poäng i att entypsbåtar som tex Scampi har samma mättal.
  Jag tror också att resultatet visar att det finns ett glapp mellan förbund och seglare. Att bara 14% föredrar de handikappsystem som används på Gotland runt kanske också är en förklaring till att deltagarantalet minskat. Det är väl troligt att införandet av LYS på Gotland runt kan vända den trenden. Det vore nog klokt att öppna för IRC segling i Sverige och om man tycker att det blir för många klasser överväga att ta bort ORC-club. För ORC-club seglarna som inte vill byta till LYS eller IRC finns det möjlighet att segla tillsammans med IMS. Att bara 30 seglare använder sitt IMS mätbrev mer än en gång per år kanske speglar att klassen inte har så stor förankring. Låt seglarna själva välja mellan IRC, IMS, ORC och LYS.

  Reply

 9. Öhh - vadå...?
  Feb 26, 2007 @ 23:03

  Tveksamt om jag tyckte detta var speciellt O-begåvade slutsatser som Blur efterfrågade. Det kanske är satir som jag inte fattar?

  Reply

 10. Peter Gustafsson
  Mar 30, 2007 @ 19:55

  Idag nådde man 500 röster:

  Vilken handikappregel föredrar du?

  LYS 56%
  IRC 29%
  IMS 13%
  ORC Club 2%
  Total Votes: 500

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.