Skip to content

14 Comments

 1. Vaffe
  Feb 28, 2007 @ 12:03

  Här har vi en som har fattat vad som är viktigt i livet….

  Reply

 2. Emil
  Feb 28, 2007 @ 15:29

  bästa fotografen hittills.

  Reply

 3. Peter K
  Feb 28, 2007 @ 15:39

  En sån sexistisk dynga. Absolut sämst hittills. Silkesklänning bland spanten – och spets på fördäck – huh….
  Som modebild att betrakta – högst mediokert.

  Reply

 4. Peter Gustafsson
  Feb 28, 2007 @ 15:46

  Summer Rayne Oakes (som är modellen) verkar iallafall veta vad hon vill… http://www.summerrayneoakes.blogspot.com/

  Reply

 5. Vaffe
  Mar 1, 2007 @ 09:12

  Sexistisk – är inte det ett ord som endast används av extremfeminister eller män som vill vara politiskt korrekta. Speciellt när det gäller den här typen av bilder som antagligen är tänkta till ett kvinligt modemagasin eller liknade.

  Reply

 6. Peter K
  Mar 3, 2007 @ 15:12

  Skit är skit om än i gyllene dosor. Visst frk Oakes har en blog där hon tar ett ansvar på ett bra sätt. Bra att Peter visar på detta. Läs gärna om Kina producerade jeans. Min kommentar gällde dock Mr Silken i egenskap av seglingsfotograf – inget annat.

  Vidhåller då att silket bland spanten och spetsen på fördäck har mycket lite med seglingsfotgrafi att göra och att kvalitén är medioker. Visst, subjektiv personlig åsikt.

  Att Vaffe inte förstår innebörden av sexistiskt är beklämande och bara att beklaga honom för. Visst Vaffe, bilderna i Pirelli kalendern är stor konst….om de bara hade placerats i “ett kvinnligt modemagasin eller liknande” och därigenom hade sluppit att bli förväxlade med runkobjekt alternativt manliga potenshöjare… lol

  Reply

 7. Vaffe
  Mar 5, 2007 @ 10:35

  Peter, Peter …
  För det första så är det väl ingen som påstått att bilderna på frk Oakes är avsedda som seglingfoto. Min första kommentar avsåg vad som var viktig i livet för mig och det är, och kommer med all sannolikhet alltid att vara, bla segling och vackra kvinnor – med speciell förkärlek till min vackra hustru. Detta kunde väl inte vara så svårt att förstå eller?
  Den andra kommentaren avsåg dit ordval för att beskriva bilderna på frk Oakes dvs sexistisk. I min värld är sexistisk ett starkt ord som beskriver en bild som på något sätt är könsdiskriminerande eller förnedrande på något sätt. Att dessa bilder, som är publicerade i ett modemagasin – Lucire- och där i en artikel om ekologiskt och etiskt bra producerade kläder, på något sätt skulle vara diskriminerande eller förnedrande har jag mycket svårt att förstå.
  Sen hur du fick in pirellikalendern som väl är någon slags bilpryl på denna eminenta seglingssida är upp till dig att förklara.

  Reply

 8. Peter K
  Mar 6, 2007 @ 23:23

  Vaffe, Vaffe…..
  Överskriften på detta inlägg var/är “Nyfiken på… Corey Silken, seglingsfotograf”.
  Jag är personligen mycket road av detta och tycker Peter gör ett kanonjobb i att hitta och kontakta dessa fotografer för lite chat.

  Då hävdar Vaffe att just dessa bilder är inte att ge en bild av Silkens seglingsfotografi….. eftersom de är avsedda att publiceras i ett modemag.
  Min åsikt om dessa bilder som modebilder blev då att de var mediokra. Min åsikt om bilderna som seglingsbilder var/är att de är sexistiska. Fattar Vaffe?

  På samma sätt som Pirellikalendern är sexistisk, för det håller du väl med om Vaffe??…När den sitter till allmän beskådan på bil/däcksverkstäder.

  Alltså. Tar Vaffe hem en Pirellikalender till sin toa alternativt rufftak så är det din ensak tycker jag och har inga problem med det. Men om Vaffe hänger upp pirelli-kalendern eller utvik från Piff, Paff & Raff eller vad de nu kan heta på sitt jobb så tycker jag att Vaffe agerar kränkande mot eventuella medarbetare och besökare. Speciellt de av motsatt kön.

  Du vill gärna gömma dig bakom humor Vaffe men vad tror du om att istället prova lite empati.

  Vi lever fortfarande i en värld där mannen på de flesta områden är norm. I Vaffes värld är det tydligen att föredra. Vad är det du är rädd för ;-)

  Reply

 9. Vaffe
  Mar 7, 2007 @ 14:43

  Billigt Peter, billigt….

  Först plockar du in Pirellikalendern och nu änn värre saker, är inte det att föra ner debatten lite väl lågt? Dessutom plockar du in mig i situationer som aldrig skulle uppstå och dessutom lägger du värderingar i min mun är inte det också ganska billig retorik.
  Vad de gäller dina verkliga argument så verkar de rätt tunna.
  Att man tituleras seglingsfotograf betyder väl inte att man inte har rätt att ta andra typer av bilder eller? Tycker du att Peter G vid publiceringen skulle ha skrivit OBS! EJ SEGLINGSBILD under bilderna. Åtminstonde jag förstod att dessa hörde till en annan katergori.
  Sen säger du att bilderna är mediokra som modebilder men sexistiska som seglingsbilder. För mig är sexistiskt ett uttryck för innehållet i bilden. En sexistisk bild är inte ok oavsett vilken kategori den tillhör.
  Enligt ditt vidare resonemang så är en sexistisk bild ok om den konsumeras i enskildhet men ej offentligt. Enligt mitt sätt att se på det så är en diskriminerande bild aldrig ok vare sig enskilt eller offentligt.

  Vad det gäller humorn så utelämnade jag den helt här då du ändå inte förstod den…. men jag har empati för dem utan humor också ;-)

  Reply

 10. Peter Gustafsson
  Mar 7, 2007 @ 23:56

  OK, jag dömer oavgjort ;-)

  Det var inte meningen att ta ta till ett klassiskt Arnie-trick för att öka kommentarerna. Kommer ni ihåg när han hade råkat fota lite Italienska modeller efter nåt race på Garda… ojojoj.

  Jag skall vara försiktig med snygga damer på bilderna framöver…

  Reply

 11. Vaffe
  Mar 8, 2007 @ 09:34

  Ok Peter G och Peter K

  Jag ber ändå att få tacka för en inspirerande dialog. Till Peter K vill jag säga att jag hoppas att vi kan bli oeninga om något mer för det var länge sedan jag hade så roligt och till Peter G att glöm inte att varudeklarera bilderna bättre bara så går det bra men snygga damer också……. ;-)

  Reply

 12. Vaffe
  Mar 8, 2007 @ 09:36

  MED snygga damer – skulle det naturligtvis vara.

  Reply

 13. Peter K
  Mar 12, 2007 @ 14:40

  Tack själv Vaffe.
  Vi kan säkert bli oense om andra ämnen men kanske inte på denna blog. Jag tror nämligen inte Peter kommer att skriva om olika köns olika värde eller mannen som norm och kvinnor som objekt………. ;-)

  Reply

 14. Äntligen fotofredag... - BLUR
  Feb 2, 2018 @ 08:21

  […] Nyfiken på… Cory Silken, seglingsfotograf […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.