Blur² instrument


Nu är instrumenteringen för J/109:an beslutad. Alla var överens om att NXR var overkill, så det blev Nexus NX2. B&G är nice men ganska mycket dyrare om man vill ha rätt saker. Vi kör ju idag med gamla Nexus vilket har funkat mycket bra tillsammans med Expedition mjukvara. Dessuom har Nexus branschens bästa support.

Det som skall göras är att sätta loggen på centerlinjen och flusha den. Ekolodsgivaren hoppas jag kunna montera inombords. Det enda som sticker ut på Novan är paddelhjulet vilket var ganska snyggt. Sedan måste man klura ut hur kablaget skall dras…

Det som vållar mest huvudbry är autopiloten. Antingen en hydraulisk enhet (stark & tyst) som man kopplar bort när det är race på gång eller en elektromekanisk (mindre motstånd då den är avslagen). Det verkar finnas två skolor, och just nu är det 50/50 vad som är rätt. Lutar lite åt en hydraulisk enhet från Nexus dock…