Skip to content

4 Comments

 1. Alexander
  May 30, 2007 @ 19:19

  Makalös historia.. De agerade under omständigheterna väl tycker jag, otur med räddningsflotten! (och mkt annat :S)

  Reply

 2. Magnus
  May 31, 2007 @ 09:04

  Det man som lekman inom meterologi lurar lite på är att en storm av denna kaliber inte syns i en tredygnsprognos. Ok, de såg 35 knop i grib filerna men 70 – 80 knop är ju lite annorlunda…. Går detta att förutse eller kan “35 knops vädret” utvecklats så snabbt?

  Någon som kan upplysa mig?

  Reply

 3. J
  May 31, 2007 @ 09:35

  Jag kan tänka mig att man får kortare förvarning om sådant väder ju närmre man är det område där vädret bildas; inne vid kusten tror jag man vet någon vecka innan om det kommer driva in en orkan eller tropiskt oväder. Å andra sidan var det ju knappast orkansäsong… Någon som vet mer?
  /J

  Reply

 4. Alexander
  Jun 2, 2007 @ 01:44

  Fast 70knop känns ju inte som en orkan/tropiskt oväder.. (tänker på stormarna bakom ödeläggningen i USA) 60-70 knop stormar kan man segla in i på Ö-sjön oxå om man har otur, det är väldigt mkt dock.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.