Skip to content

1 Comment

 1. Patrik H
  Jul 1, 2007 @ 00:47

  ETNZ seglade så rätt idag men det hjälpte inte. De blev slagna av en snabbare båt som hade lite tur. Även om båtarna är mycket jämna är SUI-100 speciell. Den kan hänga kvar i lovart på ett sätt som ingen annan och den har ett övertag när det kommer till slagduell. Det var så matchen vände idag. En kort slagduell på andra kryssen som slutade i att Alinghi hängde kvar i lovart efter ett läslag av ETNZ.

  Förutom när Alinghi övertog ledningen var det annars bara prestarten som var intressant. Baird tog väl vara på sin styrbordsfördel och styrde spelet. Med bara 30 sekunder till start var Barkers enda möjlighet att komma undan att chansa och gippa rakt i näbben på Alinghi. Det var ett desperat försök att komma loss och jag tror att t o m ETNZ förväntade sig ett straff. Till mångas förvåning grönflaggade domarna direkt. Detta var den 7:e grönflaggen sedan man började med direktdömning i San Diego 1992. Fyra av dessa har kommit i år och inga straff har någonsin delats ut.

  Annars är det i högsta grad silly season i Port America’s Cup. Dagligen kommer nya rykten om vem som nästan skrivit på för ett visst team, vilka team som kommer att satsa igen, vilka nya som tillkommer och vem som blir Challenger of Record. Någon har tjuvläst kontraktsförslag över någons axel på Foredeck Club och någon annan har hört någon prata om den nya utmaningen som håller på att bildas. Det enda entydiga med skvallret är att det pekar på att många verkar villiga att satsa. Men allt bygger på att Alinghi vinner…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.