GKSS behöver hjälp?

GKSS verkar ha det lite svårt med Internet. Det är ju knappast rocket science att svara på mail eller lägga ut resultat på webben? Varenda liten klubb klarar det och Philippe Kahn verkar ju kunna lägga ut dagliga rapporter med bilder från en surfande 50-fotare i Stilla havet :-)

Man kunde inte se vilka som var anmälda till Offshore Race (bara namn på skeppare fanns med), för man hade “problem med GOR:s hemsida när det gäller anmälningar”. Att sätta ut en kontaktperson i NOR hade gett potentiella deltagare någon att vända sig till (eftersom ingen svarar på mail som skickas till info@gkss.se, som var den kontaktmetod som fanns i NOR).

Sedan vill man se hur det går på regattan. Ett ganska stort arr här på västkusten. Resultatlistan innehåller bara segelnummer (CB66). OK, kollar vilka som är anmälda, men det är bara en lista över anmälda skeppare. Går alltså inte att pussla ihop. Varför bry sig.

Jag har skickat tre mail i olika ärenden senaste månaden till GKSS (alla har att göra med hur klubben kan göra PR för sina arrangemang & framgångsrika seglare). Inget har blivit besvarat.

Sommaren 2007 bör en seriös klubb:

  • ha en deltagarlista som uppdateras direkt vid anmälan online. Med skeppare, båtnamn, båttyp, handikapp.
  • presentera resultat (i ett mediaanpassat format) asap efter racen. Normalt ett par timmar men absolut senast samma kväll.
  • i NOR ha namn, telefon och mail (bör besvaras inom 24 timmar) till person som kan svara på frågor

Något annat?

Let’s discuss!