Skip to content

3 Comments

 1. JacobL
  Sep 2, 2018 @ 22:35

  Låter som en alldeles ypperlig idé! Konstruktivt och dessutom fyller det ett stort hålrum som idag finns på västkusten. Med en kombination av Skagen och Marstrand lyfter man fram den seglingsarena av världsklass som västkusten bjuder på. Med bra marknadsföring kanske man också kan få lite unga (<40 ;)) att ställa upp!

  Reply

 2. Federico Garofalo
  Sep 3, 2018 @ 20:51

  Awesome! Nu då det blir populärt att kappsegla single/shorthanded skulle det kanske locka flera “små besättningar” att dedicera en klass till dem.

  En rejäl kappsegling på hösten kan dessutom representera säsongens mål, inte bara dess avslutning (grand finale vs nu-kommer-mörkret stämning. För många är Tjörn Runt det sista stora längst kusten.

  Reply

 3. André Braun
  Sep 8, 2018 @ 14:00

  Jag minns hur man en gång i tiden kappseglade till Läsö och där besättningarna på kvällen tillsammans gick upp och åt på värdshuset. Deltagande båtar på den tiden var bland annat Konflikt (ex Ragnarök) och Anamma (ex Amanda). Och sedan kappseglade tillbaka hem igen.

  På den tiden fanns det även näst sista och sista chansen och även ett West Side Cup Grand Prix. Men GHK var ju en aktiv klubb på den tiden vilket kanske utgjorde en förklaring till varför det inte var en helg utan kölbåtskappsegling i augusti och september månad…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.