Skip to content

13 Comments

 1. Stefan
  Aug 15, 2007 @ 13:17

  Djädra konstig indelning är det en dator som gjort det. Lite taskigt att hamna lågt med 1,32 när det startar en 1,34 i nästa grupp. Men det blir som sagt alltid gränsdragningsproblem, noterade att X 332 var uppsplittrade i två fält. Som sagt har tävlingsledningen tullat på förtäringen eller vad. Hur som helst oberoende av om TR minskar eller inte så är det häftigt med många båtar. Vi här på östkusten får hålla tillgodo med Arkö runt och Byxelkroken som båda samlar runt 100+ båtar mest beroende på att Stockholms seglarna har himmla svårt att få rodret ur vagnen och transportera båten en bit.

  Lycka till
  Stefan

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Aug 15, 2007 @ 13:22

  Synd också för Martin “Klarabella” Nilsson med sin superhottade Salona 37 som inte fick vara med i hottaste klassen :-) Kanske vill han byta…

  Reply

 3. Jocke
  Aug 15, 2007 @ 13:37

  Jag tycker det ser ut att vara en bra indelning. Som vanligt har dom gått mer efter båttyper än strikt efter lystalen när dom har delat upp startgrupperna, vilket är bra. Självklart kan inte alla bli 100% nöjda men på det stora hela ser det bra ut.

  Ser ut som vi får fin vind till helgen också om man kollar prognoserna :)

  Reply

 4. Dan Turesson
  Aug 15, 2007 @ 15:54

  Beträffande 332 -orna var det enl. uppgift ett misstag (allt annat vore väl högst märkligt) som skall korrigeras.

  Reply

 5. Jesse
  Aug 15, 2007 @ 19:33

  Har granskat listan nu ett tag, en märklig detalj som kanske någon vet något om är att det finns 3 st Skippi 650 Cruiser med. Alla med olika Lys tal. 1,14-1,15 och 1,16. Samt 2 st Skippy 650 racer, en med lys 1,22 och en med 1,24. Och alla har cert. Inget tyder på startlistan att det skulle skilja. Verkar vara spridda skurar av lys på denna klass. En båt som för övrigt verkar riktigt kul.
  Någon som vet?

  Reply

 6. P
  Aug 15, 2007 @ 19:50

  sex maxi77 tyder ju på en enastående bredd. Hur länge sedan var det de hade en hel startgrupp för sig själva? Har de a, blivit för gamla hela bunten, b, börjat bryggsegla på heltid eller c, slutat segla tjörn runt?

  Reply

 7. Jocke
  Aug 16, 2007 @ 08:47

  Hörrudu P, du får allt kolla lite nogrannare i listan. Det är 12 st Maxi 77 med i startlistan vilket gör det till en av de största klasserna. Endast H-båt, Express och IF är fler.

  Reply

 8. SWE140
  Aug 16, 2007 @ 12:51

  Jesse, det är väl inte så underligt. de seglar olika segelalternativ. SA- betyder att den har mindre försegel och kan ej anmäla sig med fock. (har antagligen en fock enl. cert). SK då har båten enligt cert en genoa men anmäla sig med fock. SG så segla båten med genoa. Där finns det redan skillnad. Skillnaden mellan SA- och SG behöver inte nödvändigvis vara 0,01 men går man från SG ner till SK så blir det endast -0,01 enl. SweLYS.

  Skippin är ingen tabellbåt och det saknas båtdatablad. därav kan det finnas skillnader. Jag kan tänka mig mest beroende på olika segelmått.

  Hur Skippi 650 cruiser och Racer skiljer sig åt får du kolla hos leverantören.

  Reply

 9. Jesse
  Aug 16, 2007 @ 13:21

  Uhmm, märkligt. I går var alla SK nämligen. Dubbelkollade just för att inte få det svar som du gav SWE140. Idag finns ingen med 1,16 i LYS. Och precis som du skriver är det skillnad på SK och SG. Verkar som det
  redigerats en del i startlistan sedan igår. Nu ser det ju rätt ut.
  Samma med racer, ingen med 1,24 i lys idag.
  Racer och Cruiser vet jag skillnaden på. Och att det är olika segelmått. Har du erfarenhet av dessa båtar?

  Reply

 10. P
  Aug 16, 2007 @ 18:08

  vad fint, då är allt jättebra

  Reply

 11. Jesse
  Aug 16, 2007 @ 22:09

  Yep, fantastiskt system de fått till i år. Enligt senaste uppdateringen så ska jag tydligen segla med familjen. Synd bara att de inte vet om det ännu. Men jag tar det på lördag morgon :)

  Reply

 12. SWE140
  Aug 17, 2007 @ 08:25

  Jag såg de ifjol på LR. En liten rolig båt och LYS-talet är idag bättre anpssad än det var för något år sedan. Båten som seglade LR kappsejsade fick jag läsa i tidningen men jag tyckte även att de seglade med alldeles för mycket segel på kryssen och fick varken höjd eller fart. Blir spännande att höra några kommentarer hur de segla nu på TR.

  Reply

 13. Micke lindh
  Aug 20, 2007 @ 13:29

  Jag seglade en av de Skippi Cruisers som var med på Tjörn runt. Det var vår första kappsegling i båttypen. Båten är fantastiskt roligt att segla. Livlig, jollelik och lätt att hantera. När vinden ökade på kryssen borde vi mycket riktigt ha tagit in ett rev på storen. Vi krängde och drev för mycket i byarna, speciellt i slutet på kryssbenet.
  Lystalet är satt med tanke på att Cruisern kan plana på undanvind. Båten är fortfarande ny på marknaden och som sådan fortfarande rejält “strafflysad”. Men efter vår Tjörnrunt insats kommer nog lystalet att sjunka väsentligt :-).
  Cruisern går att få med antingen järn eller blybulb därav skillnaden i lystal.

  Hälsningar från killarna i den Blå Skippin

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.