Skip to content

3 Comments

 1. HAEGERN
  Aug 25, 2007 @ 20:44

  GOOD WORK SKIPPER !!!
  Hade GÖTT å glöm inte “SALT-VATTEN-HINKEN”.

  Best regards
  Haegern

  Reply

 2. Jonas Claesson
  Aug 27, 2007 @ 14:25

  Hej alla shothanded intresserade!

  Här kommer en kort resume på vad som hände.

  Vi startade riktigt dåligt kom iväg ca sist efter ett debackel upp vi lovartmärket vilket resulterade i att vi ett tag stog och backade. Inte bra men vi kom iväg till slut. Lugn kryss i början vi gick ganska snabbt ifatt fältet då dom gick in på danska sidan, medan vi gick ut i medströmmen mitt i sundet. Efter ett tag vred vinden ner mot väst och vi kunde börja släppa lite i skoten för babord. Vår taktik var här att fortsätta att åka i stömmen för att sedan höjda upp mot Danska sidan. Vi gjorde inte detta av någon oförklarlig anledning. Vi tyckte det så ut som nord/väst vridet skulle utebli. När det var ca 20 nm kvar kom den nya vinden från N/V och vi var rökta. Vinden mitt i näsa och motström är inte bästa förutsättningar. Det blev en stökig sista kryss upp mot Anholt ca 15 ms och krabb sjö=blött på min båt. Dessutom förstog vi att vi tappat en hel del på de andra båtarna. vilket inte muntarde upp oss.

  Efter lite mat och en del reparationer (kicken expolderade 10 nm innan Anholt.) var det sedan dags för start i Anholt vi startade bra denna gång kom iväg nästa på sekunden. Vi fick sträck upp till första märket. Efter detta började den roliga delen av racet. Vi hade vinden in ca 90 grader (väst) men vågorna som var underbara ca 140 grader. Detta innebar slör med lilla focken och ett rev i storen till en början. vinden låg mellan 15-17 ms. Vi körde ifatt den ena båten efter den andra och förstod ganska tidigt att vi fortfarande hade chans på ett bra resultat. Vi pressade båten bra slog ut revet och satte stora focken när vinden gick ner mot 12-14ms. Vi snittade här en fart på ca 11 knop och hade toppar på runt 17.

  När vi kommer in i sundet igen så ser vi att vi kommit ifatt båtar på 37-40 fot. Vi gick imål vid 12 tiden och var på hela taget nöjda men kunde inte förlåta oss för vägvalet upp till Anholt.

  Bästa hälsningar

  Jonas C

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Sep 3, 2007 @ 21:44

  Tång på spridaren = hårdkörning:

  Anders Dylov og Jon Knudsen surfede sig til sejren i Watski 2star med en bådfart på 12-15 knob, i bælgmørk nat, grov sø, og 13 m/sek. Ved mål var der blevet lyst og de to kunne se at der hang tang i nederste salingshorn. Det må vel betyde at der blev sejlet lige til grænsen. Og vel også at sejlene holdt hvad de lovede.

  Saxat från http://www.sejl.dk/news/2007/09/watski-2-star.html

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.