Skip to content

3 Comments

 1. Bengt
  Oct 26, 2007 @ 14:26

  Kul å se att hakar på runt förstaget verkar vara på väg tilbaka… Plockade bort rulle och förstagsprofil på min båt i sommras och segelmakaren som gjorde jobbet muttrade nått om “Hedenhös”, men det funkar utmärkt inte bara på en smal båt utan mantåg. Tänk vad bra det är att t.ex kunna använda långa lattor i focken.

  Reply

 2. Anders
  Oct 26, 2007 @ 15:52

  Långa lattor kan du ha ändå…
  Men om du inte byter försegel ofta så funkar det..
  Det blir bekvämt för fördäckaren

  Reply

 3. Erik B
  Oct 26, 2007 @ 20:56

  Har gastat på en Contrast 33 med Bartelsrulle under däck (ändlös tamp) och dyformförstag. Wichardhakar var snälla mot det inrullade seglet. Fungerade jättebra både med 110:a och genuan. Trevligt med inrullat segel vid spinngippar då det är nästan omöjligt att sätta fast ett timglas runt det inrullade seglet.
  Givetvis fungerar det inte att segla med ett försegel med hakar inrullade. De skulle ju gå igenom duken ganska snabbt. Men ett delvis inrullat försegel på profil är ju ingen höjdare på kryssen heller…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.