Skip to content

4 Comments

 1. Lars S
  Dec 19, 2007 @ 23:54

  Hej Peter!
  Jag har en vanlig MiniDV (Sony) men har skaffat ett extra stort batteri. Räcker nog en dryg timme. Till detta har jag Sonys vattentäta hus. Har initialt använt det för att filma vindsurfing från vattnet så det är garanterat torrt ombord på en kölbåt. En fördel med detta hus är dessutom att kameran sitter skyddad där inne så den kan slängas lite hit och dit utan att det gör något….
  Utöver detta blev jag sugen på pulpitfäste som du visade här tidigare. Vet du var sådana finns? Dessutom vore det ju häftigt med en headcam….
  /Lasse

  Reply

 2. Patrick Lindblom
  Dec 25, 2007 @ 10:06

  Jag kör en större MiniDV (Sony TRV-50E) med extra stora batterier. Funkar väldigt bra – bra bild och batteriet räcker flera timmar. Men detta är en lite större kamera och då plockas den fram lite för sällan då den är i vägen när den hänger runt halsen. Tycker också det är lite jobbigt med band-hanteringen. Hellre tankar man ju över till dator/DVD och spelar in nytt utan att behöva byta band som alltid är slut just när man behöver dem.

  Till nästa säsong satsar jag nog på en mindre hårddiskinspelande kamera (t.ex. Sony DCR-S32) som går att ha på pushpitstativ med UV-hus (går det?) samt en vattentät headcam med HDD-enhet i innerfickan. Jag skulle vilja få till permanent kamera vid masten, riktad bakåt men jag förmodar att kicken kommer att vara i vägen stora delar av tiden. Det får väl bli lite experiment…

  Reply

 3. Alexander
  Dec 25, 2007 @ 12:33

  Trevligt! Skitkul att kvalitén på filmdokumentering från svensk kappsegling går framåt med stormsteg.

  Utöver Ulf Lindner’s omfattande utrustning och filmredigeringskunskaper som brukar sluta med en underbar DVD, kommer vi nästa sässong nog köra ganska mycket parallellvideo till bloggen. Typ träningspass, konkurentbåtar, kappsegling, kanske någon intervju osv.

  Funderar på om man ska hyra en server på något webhotell som man kan ladda upp allt på, så att man slipper komprimera filmerna till skitkvalité på youtube och dylika siter, utan typ lägga upp filmer med hög bildkvalitésom folk kan ladda ner snabbt trots storleken på filerna.

  Mvh

  Reply

 4. Kamerajakt del 1 « Condevor Sailing Team
  Jan 10, 2008 @ 16:57

  […] sitta och klippa ihop på vintern. Så jag har gett mig ut på jakt efter prylar. Vi har läst om headcams på blur.se och skall kolla in det vad tiden lider. Men det är ju inte bara headcams som kommer att göra en […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.