Skip to content

4 Comments

 1. Äntligen!
  Apr 8, 2008 @ 10:46

  Äntligen!

  Reply

 2. Marcus
  Apr 8, 2008 @ 15:03

  Jag har inte riktigt hängt med i denna debbat men varför är folk så emot båt “körkort”? Är det för att införandet av båtkörkort ses som ett steg närmare båtregister och någon form av båt skatt?

  Mvh Marcus

  Reply

 3. Andre´B.
  Apr 9, 2008 @ 10:04

  Är nog snarare så att nyblivna motorbåtsägare “reagerar” mot inskränkningen av “friheten till sjöss” på samma sätt som vilt åkande samer och norrlänningar gör när det gäller skoteråkningen. Att man måste ha ett körkort betyder att det finns regler som måste följas. Och följer man inte dem så kan man bötfällas och förlora “körkortet”.
  Vi som vuxit upp till sjöss vet att där finns regler och att det alltid varit så. Sjön är ingen plats för “folkrace” och kappseglingsbanan är förmodligen hårdare reglerad än vad ett Formel 1 lopp är. Inte minst av säkerhetskäl…
  Mvh Andre´

  Reply

 4. Andrew Robertson
  May 10, 2008 @ 20:11

  I have had the good fortune to sail with a Swedish friend around the island near to Orust and can definitely say this part of the world is beautiful. However as the article points out when we were sailing, we were regularly ‘bullied’ by discorteous motorboat owners who are dangerous to life.

  A licence is an excellent idea and furthermore, if people are caught, they should be banned for a period of time. How practical this is I don’t know because I am not experienced of the nature of this area.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.