The Sunday Strip | Frostbite

comic_frostbite.jpg
Halva världseliten på plats i Långedrag… Som vanligt är resultatrapporteringen från GKSS obefintlig, men ryktet säger att våra lokala favoriter Mattias Rahm och Johnie Berntsson går som tåget.

Update: Nu säger ryktet (regatta.nu) att Ian Williams vann före Mattias Rahm och Johnie Berntsson trea. Gôtt jobbat, Mattias (som förresten kommer att dyka upp på blur.se i lite olika former framöver)…

Update 2, nu på GKSS:

Mattias Rahm tog en stark andraplats i ett tufft startfält

Det var regerande världsmästaren Ian Williams, som vann Ice-Breaker Cup. Tävlingen som är en grade 3 hade ett enormt starkt startfält med fem besättningar rankade bland 15 bästa i världen.

2:a blev GKSS-seglaren Mattias Rahm och hans Stena Bulk Sailing Team. Mattias är inte bättre än 253 på världsrankingen, då han varit borta från världsrankingtävlingar under två år. Vi var lite ringrostiga när det blev riktigt tuffa dueller. Nu ser vi fram emot Tourtävlingen i Brasilien nästa vecka, sade Mattias efter finalen. Helgen präglades av många tajta race och domarna fick jobba hårt. Grundomgången vanns av Rahm, men i finalen blev Williams, Storbrittanien för svår och vann med 2-0. I match om 3:e pris vann Johnie Berntsson, Stenungsund mot Staffan Lindberg, Finland med 2-1.

Från snöglopp till strålande sol, Ice Breaker bröt verkligen isen! Efter rafflande strider på vattnet vann världstvån Ian Williams segern över GKSS seglarn Mattias Rahm. Ian Williams ser fram emot att åter komma till Sverige i början på juli för att ännu en gång delta i Match Cup Sweden på Marstrand.

Resultatlista
1. Ian Williams
2. Mattias Rahm
3. Johnie Berntsson
4. Staffan Lindberg
5. Björn Hansen
6. Peter Wibroe
7. John Bäck
7. Rickard Fonander
9. Johan Qviberg
10. Mathias Lindeborg
11. Linda Rahm
12. Anna Kjellgren