Skip to content

5 Comments

  1. Erik B
    May 2, 2008 @ 20:04

    För några år sedan hade dottern en stor skada ovanpå foten. Då fick jag en stor skumgummikompress (ca 4 mm tjock) av distriktssköterskan. Den är svagt självhäftande men fastnar ändå inte på såren. Var 20×20 cm men går att klippa lagom stora bitar av. En skyddstejp ser till att den är fräsch. Mepilex från Mölnlycke står det på baksidan. Använder en bred vävtejp med skyddsplats att fästa den med. Tejpen kommer från BSN medical product. Helt suverän kombination och borde funka på brännskador!

    Mina barn har olika favoriter mot åksjuka. Ena vill ha armbanden som är köpta på Apoteket och den andra vill tugga Calma. Funkar suveränt på bägge. Har inte provat själv eftersom jag bara seglat kortare kustnära de senaste 15 åren.

    Reply

  2. Patrick
    May 2, 2008 @ 21:38

    Vi tänkte köra på en kombination av SSTC och Apotekets lista. SSTC levererar sina väskor tomma om man köper dem i webshoppen men om jag har förstått det rätt så kan de även utrusta väskorna åtminstone med sådant som inte är receptbelagt. Hör av er till SSTC och diskutera saken så går det säkert att ordna.

    Sedan har vi ett antal recept från husläkaren vad gäller smärtlindring, ormbett o.s.v. Återstår bra brännskadeförband – antar att SSTC har koll även på detta?

    Reply

  3. Patrik
    May 2, 2008 @ 22:40

    Gick ISAF kursen i Sarpsborg förra helgen som ett led i min Watski twostar start och kan lugnt konstatera att min säkerhetsutrustning ombord behöver lite kompletteringar.
    Jag har alltid trott mig ha mycket god ordning ombord, men fick berättat att min överman heter Bengt Falkenberg, han sades slänga stövlar och annat som inte låg på sin plats överbord bara för att lära besättningen att hålla ordning på sina prylar…..det var mig en tuffing…kanske skulle prova om det fungerar fast på något billigare då ..

    Reply

  4. Dennis K
    May 2, 2008 @ 23:11

    Medel mot sjösjuka…! stanna i land o spela golf istället, eller rugby. Har man höjdskräck så håller man inte på med bergsklättring eller..?

    Reply

  5. Patrick
    May 4, 2008 @ 07:51

    Dennis, menar du allvar när du jämför sjösjuka och höjdskräck?

    Det är ju rätt olika företeelser och skulle man följa din “regel” vet jag flera duktiga seglare som skulle få stanna på bryggan. Idag tar de Scopoderm (eller något annat som funkar för dem) och så går de ned och packar spinnakrar i mörkret i hög sjö. Eller navigerar.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.