Skip to content

7 Comments

 1. Jan
  Jun 21, 2008 @ 23:19

  1.08-1.29 i samma klass, hur vettigt är det?

  Reply

 2. Jalle
  Jun 22, 2008 @ 07:10

  Är det inte lite många klasser?
  Belyser hur osäkert det är med olika mätregler och hur man sannolikt satsar efter den man mäter bäst i och kanske inte efter tuffaste otståndet.
  Färre klasser – IRC och LYS räcker.

  Reply

 3. Niklas
  Jun 22, 2008 @ 08:41

  IRC och LYS räcker? Ja, det tycker jag nog också. Men KSSS vill nog ha ORCi kvar några år och ORC Club är mer internationellt än LYS. Men jag håller nog med, färre handikappsystem. Sen tycker även jag att klassindelningen med 1.08-1.29 är fel. Jag tycker även det är för många banor. Men det är ju för att KSSS vill ha in alla båtar ungefär samtidigt i mål, utan att sprida ut starten för mycket. Allt för publiken….

  Reply

 4. Peter Gustafsson
  Jun 22, 2008 @ 08:43

  Ja, det vore ju mycket bättre att splitta lilla LYS-klassen i två med 40-talet båtar i varje? Den feedbacken fick väl KSSS redan förra året då det var 70 båtar i lilla LYS-klassen.

  Många klasser = fler deltagare.

  Reply

 5. PelleL
  Jun 22, 2008 @ 09:39

  Jag måste säga att jag tycker banorna funkade utmärkt förra året. Det är betydligt roligare att alla kommer i mål på samma dygn i alla fall och inte som förr när totalvinaren kunde komma i mål efter prisutdelningen. Att man sedan inte delar den lilla LYS-klassen är obegripligt och visst är det trist att alla inte kan komma överens om vilket hadikapp-system som gäller…..man det är ju klart att man vill segla under det som är rättvisast för en själv…;-). Seglarna får de klasser som samlar deltagare…så enkelt är det. Vi är kanske i en brytningstid just nu och jag hoppas bara att svaret inte är LYS…..

  Reply

 6. Jan
  Jun 22, 2008 @ 10:25

  Ja, man borde definitivt splitta Lys i tre eller varför inte fyra olika klasser som vi har här i Finland under t.ex. Suursaari Race. I så fall kunde man kanske överväga att delta men att tävla mot båtar med 1.29 i Lys då man själv har 1.15 känns inte helt motiverat.

  Reply

 7. Patrick
  Jun 23, 2008 @ 12:37

  Intressant att en del tycker att just *IRC* och LYS “räcker” när marknadskrafterna i år verkar vilja ha ORCi och LYS… Personligen tycker jag att IRC och LYS har ett större överlapp i potentiella användare så det naturliga borde vara ORCi / IRC eller ORCi / LYS. Eller så kör man som i år ORCi / IRC / LYS m.m. och så får marknadens välja. Bara den väljer rätt…

  Jag hoppas få nyttja mitt IRC-mätbrev på Nynäs Höstregatta i stället, då avhandlas ett riksmästerskap för IRC-båtar, parallellt med ORCi-cupseglingen. För oss med dubbla mätbrev erbjuds då double scoring:

  http://www.nynashamnssegelsallskap.nu/Kommiteer/Segling/hr08-intro-b.htm

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.