Mark Rudiger död i cancer

rudigernav1.jpg
Mark Rudiger förlorade till sist sin kamp mot cancern. Mark var en av världens främsta navigatörer och för oss svenskar var han väl mest känd för sina insatser i Volvo Ocean Race. 1997-98 vann han och Paul Cayard med EF Language och 2001-02 seglade han på Assa. Han gjorde också ett par etapper för Ericsson. Mark hade också otaliga vinster i Transpac, Sydney-Hobart och andra stora race.

Dear beloved sailing family,

Thank you all for your good thoughts and well wishes. After a very tough battle, Mark chose to trade in his defective body for a beautiful new form and left us this afternoon. At his son Zayle’s suggestion, we are going to light candles tonight to remember him and his amazing life energy. If you can, please join us by lighting a candle for Mark. Mark and I were overwhelmed by the outpouring of love and healing energy from all of you around the world.

Thank you from the bottom of our hearts, we love you all.

Zayle and Lori Rudiger

Vi utsätter oss för massor av risker, både till sjöss och till lands. Men sannolikheten är stor att vi till slut får ge efter för just cancer. Alldeles för många människor i min närhet har drabbats, och jag vet verkligen inte om jag skulle orka eller vilja ta en rejäl fajt med sjukdomen… Men det är svårt att säga någonting om innan man ställs inför faktum. Man klarar kanske mer än vad man tror…

Men vad kan man göra nu?

Man kan se till att leva 100%!

Och man kan stötta forskningen på området! Borde vi inte kunna göra mer på det här området? I Storbritanien har man Sail4Cancer och i USA kör man Leukemia Cup.

Här är ett bra sätt att stödja Cancerfonden!

Gillar du blur.se (och vill göra något nyttigt) så kan du visa det genom att skänka en hundring eller två. Hur mycket kan vi få ihop innan nyår?