Skagerrak Cup 2008

SkagerrakCup2008.jpg
Skagerrak Cup innebär att man räknar samman Færderseilasen, Göteborg Offshore Race och Tjörn Runt. Vi hamnade på samma poäng som Ola Sandell och Bengt Falkenberg (en sk Beneteau-squeeze) vilket måste anses OK.

Intressant att de som dominerade på Færdern sög på Tjörn Runt. Och vice versa…

Men nu till någon form av dramatik…

Det brukar ju inte vara så många som kör alla tre, men i år var det ingen! Många körde ju EM i stället för GOR.

Eller hur var det… Aero var med på alla tre tävlingarna, även om man saknade NorLYS och hamnade sist i Færder-listan. Men man hade olika skeppare då Roger Ahlqvist rattade i Norge och på Tjörn Runt och Micke Grundström körde GOR (Roger gastade ju åt Pär Larsson i EM). Då menar man att att det är skepparen som räknas, och inte båten.

I inbjudan står:

Skagerrak cup där Tjörn Runt är en deltävling kommer resultatet att beräknas enligt följande:
Alla deltagande båtar som deltagit i samtliga tävlingar (Faerder, GOR och Tjörn Runt) med LYS >1,20 räknas i sin inbördes placering i resp. tävling. Inbördes placering = poäng i tävlingen. Poängen sammanräknas till Skagerrak Cup. Vid lika poäng avgörs inbördes placering i sista tävlingen (Tjörn Runt).

Ett pris kommer att delas ut till bästa båt som seglar Faerder och Tjörn Runt.

Ett pris kommer att delas ut till bästa båt som seglar Göteborg Offshore Race och Tjörn Runt.

Och Anders Thorén, tävlingsledare på Tjörn Runt klargör frågan för gänget på Aero

Begreppet deltagande båtar brukar man ofta använda i seglingssammanhang för hela paketet Skeppare+besättning+redskap. Det är aldrig så att ett redskap anmäler sig till en kappsegling eller deltager i en tävling. Vi måste alltså räkna anmäld skeppare som deltagare i cupen. Jag håller med om att formuleringen i inbjudan kan vara olycklig och att man borde anmäla sitt intresse för att deltaga så att det inte blir missförstånd i fortsättningen. Dessutom är det ett svårt jobb att leta fram alla olika namn så att resultatet blir rätt. Hoppas att ni har förståelse för våran ståndpunkt och att vi utvecklar cupen

Detta är ju en skitsak. Men det hade varit intressant att få lite input. Är det hela paketet som anmäls, och skall det i så fall se likadant ut vid alla race? Eller är det skepparen som tävlar?

PS. För er som inte hänger med är Thomas Nilsson = Farr 40 Wolfpack 2 :-)