Skip to content

7 Comments

 1. Hans
  Sep 1, 2008 @ 08:53

  Peter, fick ett mail nu på morgonen som säger att Blur står på land i lagunen efter en rejäl grundstötning! :(
  Vad var det som hände, bilder…..? Trodde att du bloggade om allt, både i med och motgång
  Uppgiftslämnaren gav dig dock beröm för den släta fina botten :)

  Reply

 2. Erik B
  Sep 1, 2008 @ 09:02

  PROTEST !!!

  GFF lägger in en skarp protest mot att skepparen på båt nr 06 (bild 3 uppifrån) inte låter gastarna gå ner i lä för att spy! Om så hade skett hade troligen några av gastarna klarat sig från sjösjuka för hur kul är det att få skorna nedspydda av grannen på railen???

  ps. Tycker nog att det börjar bli dags för regel om sträckta mantåg och hela kroppen innanför. Fast det skulle vara kul med en fjärrutlöst nedre lina ;-)

  Reply

 3. Jan
  Sep 1, 2008 @ 09:12

  Och så skall vi ju inte glömma bort att det var finska Siragusawa som belade tredje platsen.

  Reply

 4. Harald
  Sep 1, 2008 @ 10:48

  Se bara, har varit ute på banan hela veckoslutet själv så har inte följt upp, jag måste genast ringa min svåger och gratulera honom till EM-bronset. Det var förutom OP tre andra finnar ombord så man kan väl nog kalla det en finsk båt. jämnhet var väl det som han tyckte var bra, det räcker ofta långt på den här nivån, men kanske inte riktigt till etta, måste väl ta litet risker för att få ettor om man vill vinna totalt. De hade Dee Smith i afterguarden, måste väl anses som en merit att få segla med honom.

  Veckoslutet före det var svågern i final i Tallinn’s Baltic Match :)

  Reply

 5. F424
  Sep 1, 2008 @ 15:20

  Hans,
  Enligt vad en fiskmås från trakterna strax norr om klädesholmen skränat om lär det finnas en krabba som fått skallebank under Tjörn Runt. Fredriksson påstod i sin ( i övrigt) välgjorda film att det får plats tre båtar i bredd. Min erfarenhet från att ha lodat stället är att det då max får vara IOD-bredd på båtarna. Utan fendrar.
  //Niklas

  Reply

 6. Hans
  Sep 1, 2008 @ 16:41

  Jag är också tveksam till att det går “tre båtar i bredd” genom “hålet norr om Klädesholmen”. Vill själv helst gå mitt i, om det blir riktigt trångt fegar jag hellre lite o går väster (eller öster) om skäret. Förrförra året gjorde vi faktiskt det och var före båtarna som vi hade haft runt oss när vi möttes igen innan Flatholmen. Fri vind är ofta bättre än kortast väg….
  Men vi får väl anta o hoppas på att Peter ger oss en uttömmande rapport om vad som hänt :)

  Reply

 7. f424
  Sep 1, 2008 @ 18:24

  Den aktuella passagen är i ingången helt djup på styrbords sida, du kan gå hur nära du vill. 20 meter in i sundet måste man lämna styrbordslandet eftersom där går ut en klack (märkt med vit IMX-bottenfärg…), därefter är det fritt spår.
  //Niklas på BlueS (med djupgående 2,4.)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.