Skip to content

8 Comments

 1. PelleL
  Sep 25, 2008 @ 20:28

  Helt otroligt att Ericsson och deras projektledare släppt iväg JuanK på dom här äventyren med kölarna……..Tolkningarna och juryutslagen har ju varit solklara hela tiden…..tycker jag i alla fall…=/

  Reply

 2. fastisfun
  Sep 25, 2008 @ 21:11

  Är det bara jag som tycker regeln fortfarande lämnar öppet för att konstruera en köl av flera sorters stål? Det talas om “steel alloy”, det borde inkludera t ex “stål skum”. Som förvisso innehåller gas, men i så små celler att det är svårt att skillja från andra orenheter som kan finnas i stål.
  Vore det inte bättre att skriva regel så att man kräver en lägsta densitet på kölfenan?

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Sep 26, 2008 @ 00:56

  Reply

 4. • Ericsson på djupt vatten « tangosailing.nu
  Sep 26, 2008 @ 07:44

  […] och Juan K diskuteras mer på Blur och Sailing Anarchy […]

  Reply

 5. Pontus
  Sep 26, 2008 @ 15:16

  Då det varit en diskussion kring detta flera månader måste ju Ericsson byggt en “homogen” reservköl i smyg om deras optimerade köl skulle anses regelvidrig. Så klart Ericsson spelar tuffa och hotar med att dra sig ur VOR då de vet att denna tävling vore heltrist utan dem.

  Att utnyttja reglerna är ju en del av spelet. Det står ju inte i reglerna att man inte får ha urskärningar i kölfenan. Det står bara homogen. Betyder i min mening det att den inte skall vara ihålig men det är ok med urskärningar. Otydlig regel som Juan K vill utnyttja men VOR har insett sitt misstag och vill åtgärda regeln, lite sent kanske?

  /Pontus

  Reply

 6. Peter Gustafsson
  Sep 26, 2008 @ 16:15

  Från i januari har man ju ställt alla möjliga frågor kring detta, utan att specificera exakt vad man skall göra (Public Interpretation no 33 + 41 + 46). Man har fått raka nej på alla frågor – regeln uppfylls ej.

  Man hade ju kunnat fråga på sitt skarpa upplägg, men då tycker man väl att man skulle avslöja för mycket? Alltså chansade man och nu står man där.

  Att få regeln tolkad är ju en modell man har för att undvika sånt här. Det finns över 60 klargöranden inom olika områden. Det går inte att skylla på en “otydlig regel”.

  Reply

 7. E3 straffas | blur
  Oct 2, 2008 @ 22:10

  […] stor utmaning ändå, kommer man nu att tvingas ta straff för kölen som inte mäter in (diskuterades här). SUMMARY OF JURY […]

  Reply

 8. • Ericsson på djupt vatten | www.tangosailing.nu
  May 5, 2010 @ 11:29

  […] och Juan K diskuteras mer på Blur och Sailing Anarchy […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.