KSSS arrangerar Race Week 2009

Det verkar som att KSSS verkligen lyssnar på sina medlemmar och andra seglare. Vi har sett LYS och IRC på Gotland Runt, olika banor och nu startar man på onsdag för att köra party på lördagen. Jag är helt säker på att man belönas med fler deltagare!!!

Skall GKSS kontra med något spännande?

KSSS arrangerar Race Week 2009
– nytt seglingsevenemang i Stockholm

KSSS arrangerar nästa sommar ett nytt stort kappseglingsevenemang i Sandhamn som varar en dryg vecka, KSSS Race Week 2009. Seglingsveckan börjar med starten i Volvo Ocean Race 25 juni och slutar med havskappseglingen Eurocard Gotland Runt 1-4 juli, som i år startar på en onsdag för första gången.

– Aldrig förr har vi kunnat bjuda på så mycket spännande kappsegling på en gång i Stockholm, säger Fredrik Feldreich, tävlingsledare.

Stockholm är ett av huvudstoppen i Volvo Ocean Race 2009 och den 25 juni startar de åtta VO70-båtarna på det sista benet mot målet i St Petersburg. Det blir också startskottet för KSSS nya satsning 2009, KSSS Race Week.

– Det är ett bra tillfälle att bjuda alla stockholmare och seglingsentusiaster på fantastiska seglingsupplevelser. Därför skapar vi ett större och bredare seglingsevenemang med olika former av kappsegling och aktiviteter, både för seglingseliten, amatörseglare, företag och hela familjen, berättar KSSS tävlingsledare Fredrik Feldreich.

KSSS arrangerar sedan under en hel vecka bankappseglingar i Sandhamn för såväl elit- som amatörseglare på hav och bana. Det är den klassiska Sandhamnsregattan som flyttats från sin tävlingsvecka i slutet av juli till sista veckan i juni för att skapa den koncentrerade tävlingsveckan, som ska kunna attrahera ännu fler tävlande och besökare. KSSS drar även igång nya och attraktiva seglingscuper där företag får tävla mot företag.

– Det finns ett stort intresse från företag att bredda seglingsintresset i företaget och låta sina anställda tävla, det bygger vi-anda och företagets varumärke, förklarar Fredrik Feldreich.

Sandhamn sjuder också av andra familjeaktiviteter under hela veckan, där KSSS många företagspartners och sponsorer deltar aktivt.

Höjdpunkten på regattaveckan är Eurocard Gotland Runt, en av världens största havskappseglingar, som i år för första gången startar på en onsdag, den 1 juli för att gå i mål på lördagen till prisutdelningen och den stora seglarfesten i Sandhamn den 4 juli.

– KSSS Race Week blir en ny och härlig seglingsupplevelse för alla och vi är glada över att kunna erbjuda en fullödig och spännande kappseglingsvecka tillsammans med starten på Volvo Ocean Race, säger Fredrik Feldreich.