Skip to content

3 Comments

 1. SWE631
  Oct 15, 2008 @ 12:33

  Action nästan i klass med 606seglingarna i Lidköping härom helgen…

  Reply

 2. Brorsan
  Oct 16, 2008 @ 01:03

  Med hög risk för att låta tråkig… vad har denna båten att komma med igentligen? okej, den e klart fräckare än en tvåkrona, eller en 606:a, men jag hade velat se något LITE mer kraftfullt. kanske svängköl, eller rejält utbyggda vingar. Lite mer åt skiff hållet, fast med köl. I våra vatten måste de väl vara totalt kasst att skaffa en sån, när vi redan har cb66 som seglas hyfsat flitigt. Megles 20:n ser ut som en jolle, fast med kölbåtens nackdelar. Den är säkerligen kul att segla, o fort ser de också ut att gå, men nog tror jag att det finns klart roligare båtar i samma storlek.

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Oct 16, 2008 @ 07:08

  Jag tror att man vill hitta en kompromiss mellan en båt som är kul att segla, och en som är tillräckligt hanterbar för att kunna attrahera olika typer av seglare.

  Melges har nog gjort en ordenlig analys av marknaden, och man har ju visat sig duktiga på att bygga klasser både med 24 och 32. Jag tror även att man sneglat lite på Laser SB3 som ju är en tråkig båt som med hjälp av en stark leverantör blivit riktigt stor på (relativt) kort tid. http://www.blur.se/2008/09/22/entypsklasser/

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.