Skip to content

7 Comments

 1. Joche
  Oct 17, 2008 @ 21:21

  Var hittade Du den artikeln? För övrigt: Ericssons egen website är väl inte ett uner av lättnavigerbarhet…

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Oct 17, 2008 @ 21:36

  I min mailbox :-)

  Nä, jag skall skriva av mig någon gång om Ericssons (och VORs egen) sajt. Sä jävla mycket flash och annat som inte funkar som det skall. Och man som jag vill hålla sig uppdaterad kan man ju prenumerera på email (får nu 20-30 om dagen) eller RSS (300 från Ericsson sedan starten).

  Jag trodde inte jag skulle kunna få för mycket info om ett race, men det hade varit bättre med lite styrsel på flödet?

  Överlägset bäst är Chisnells TEN-ZULU: http://www.volvooceanrace.org/news/news-commentary/

  Reply

 3. Joche
  Oct 17, 2008 @ 22:08

  Coolt, står du på hans privata sändlista och hur kan man komma med på den?

  När gnället är igång kan vi göra det även på Virtual Spectator som är riktigt dålig. Knölig installation och ta en eeeeeeeeeeevighet att ladda så snabba kollar är ju inte nåt jag gör i den.

  Raceviewer på VOR sajt är bäst om än lite fattig på info. Har sökt lite på Google spå till Google maps eller dito Earth. Fanns för förra racet men verkar inte finnas ännu. Vore guld då det finns rätt mycket info att kombinera där.

  Reply

 4. Hansen
  Oct 17, 2008 @ 22:16

  Vet ni vad E4 gör på Cap Verde. Stannar de för att få Tony Mutter ompysslad eller är båten paj?

  /Björn

  Reply

 5. Peter Gustafsson
  Oct 17, 2008 @ 22:18

  Mutter lyftes över i en fiskebåt för att tas in på sjukhuset i Cap Verde. Knät lät inget vidare…

  Ericsson 4, racing in leg one of the Volvo Ocean Race, has dropped off trimmer/helmsman Tony Mutter/NZL in the Cape Verde Islands as the team takes every precaution with his knee that has become infected.

  On Thursday, the team medics onboard the race yacht, Phil Jameson and Stu Bannatyne, were called to put their pre-race medical training into use as they drained some fluid from the infected area.

  But the injury did not respond to treatment as well as they hoped and the team took the opportunity of their proximity to the Cape Verde Islands to evacuate Mutter off the boat. This was the recommended course of action by the Volvo Ocean Race medical team. The next reasonable opportunity to get him off the boat wouldn’t come until the rounding of Fernando de Noronha, an Island off the coast of Brazil, some four days away.

  This evening, the team made a move off its heading to sail towards Mindelo on the Island of Sao Vicente. Mutter was then transferred to a fishing vessel to be taken ashore for medical supervision.

  Skipper Torben Grael/BRA said the decision to ensure proper medical treatment for Mutter was easy.

  “The race doctor told us that Tony had to be evacuated because the leg had become significantly more swollen over night, and the uncertainty of how quick his condition will improve,” said skipper Torben Grael. “Both he and I agreed that it would be a prudent and precautionary measure to evacuate him from the boat. He needs to get proper treatment. In addition once we have passed the Cape Verde Islands, we have a period of some 1,300 nautical miles of open ocean ahead of us.

  “Our onboard medics, Phil and Stu, have done a great job. They were told by the race doctor that had we been in the Southern Ocean, they would have to give Tony intravenous fluids with antibiotics,” Grael said.

  Tony Mutter is understandably very disappointed.

  “It’s a tough call, but given the state of the infection an easy call,” said Mutter.

  “Bearing in mind that the conditions in which we live onboard are not ideal for dealing with infections, and add to this the increasingly hot and humid conditions as we reach the Equator and the Doldrums, this is for sure the best course of action.

  “My priority is to get back to 150 percent fitness and rejoin Ericsson 4 in Cape Town.”

  The rest of the team turned back towards the race course as soon as the transfer was made, and are again on course towards Fernando de Noronha.

  Reply

 6. Joche
  Oct 17, 2008 @ 22:20

  Knäoperationen gjordes som jag fattar det för rätt länge sedan. Att de ligger stilla kom ju nyligen. Å andra sidan; filmen där de filmar operationen visar på rätt lite rörelser i båten. Hmmm….

  Reply

 7. Stefan
  Oct 19, 2008 @ 11:24

  Hej

  Vad skönt att läsa att jag inte är ensam om att störa mig på VOR och deras webb. Trodde det var fel på mig och min utrustning. Det är näst intill skanadal att det inte går att följa racet bättre med all information som finns tillgänglig. Att satsa så mycket på en händelse och sedan inte lägga ner mer på att bygga varumärket nder tiden det händer är märkligt. Vill man skydda media kanaler som TV och tryckt media eller är det allmän nochalans tro.

  Stefan

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.