Skip to content

12 Comments

 1. Sam V
  Oct 21, 2008 @ 10:54

  Instämmer. Kul att de bevakar, de kommer även sända sina nyhetsmorgnar från några pitstop. Men programmet bör utvecklas med fler inslag från båtar och bättre grafik (som tagits från Virtual Spectator, alltså VOR:s fel och därmed kanske ogörligt).
  Att ha Woxén på plats är bra men.. De måste lära sig tala ur skägget. Om man inte är seglingsnörd själv ger inte inslagen mycket. Ingen bra marknadsföring av vår sport.

  Går man in på tv4.se/volvooceanrace så är det självklart en sms-tävling som är i fokus. Ingen aktuell ställning, ingen länk till VOR, ingen info om programmen kommer komma regelbundet under hela VOR (TV4 byter ofta tablå beroende på tittarsiffror. Risken finns att det läggs ned mao). Några länkar till några inslag om VOR är allt. Och de inslagen är rätt usla.

  Sammanfattningsvis – glädjande att TV4 lägger tid på detta. Men snälla, gör det lite mer seriöst. Det skulle gagna både segelsporten, VOR och TV4.

  Reply

 2. Fredriksson
  Oct 21, 2008 @ 11:09

  Det är kul att TV4 äntligen har bestämt sig för att sända 40 program men det är synd att programmet inte ligger primetime, kl 23 en måndagkväll känns off. Magnus Woxén är nog den bäste och kunnigaste expertkommentatorn TV4 kunde hitta. Filmningen från båtarna är rent kvalitetsmässigt skyhögt bättre den här gången än från tidigare race och jag hoppas att det djupare betraktandet kommer med tiden. Även om det finns en person ombord som bara ska jobba med media så är min erfarenhet att man inte får några bra intervjuer eller reportage förrän man sitter öga mot öga. Det är först då man kan komma “under skinnet” på dem. Besättningarna har fullt upp med att komma först. Förhoppningsvis blir det bättre under stoppet i Cape Town. Då förväntar jag mig betydligt vassare innehåll.

  Reply

 3. F424
  Oct 21, 2008 @ 11:31

  Woxén tycker jag gjorde ett bra jobb som expertkommentator, men “som vanligt” när det görs seglingsreportage är det mycket snack och lite segling. Jag vet inte hur mycket material från båtarna som TV4 har tillgång till, men det borde finnas massor av infallsvinklar att belysa från livet ombord.

  Besättningsjobbet, sömnbristen, gourmetmaten, kampen båt/båt, navigatörens dilemman etc. Hoppas på en uppryckning- och en bättre sändningstid!

  Reply

 4. Fredriksson
  Oct 21, 2008 @ 11:43

  Vad jag förstår så har TV4 tillgång till allt material från VOR eftersom de är officiell svensk TV-kanal.

  Reply

 5. Stefan
  Oct 21, 2008 @ 12:16

  Har hört att Leif Loket och Oldsberg skall med på varsin båt i nästa etapp, för att få lite göteborgskt Volvo-stuk på det hela. Åsså skall lite lättklädda kändisar skeppas mellan stoppen för att tävla med besättningarna i olika vattensporter och SMS knappning.
  Sådeså.

  Reply

 6. Johan
  Oct 21, 2008 @ 13:43

  Glöm inte att gnälla, tipsa, kommentera hos TV4 oxå. Det lär göra större effekt än bara sitta på blur.se och muttra. Ni som kontaktar TV4 kan ju skicka med länken hit så kan de på TV4 se att det finns diskussioner kring programmet.

  Reply

 7. PeterK
  Oct 21, 2008 @ 13:47

  Min erfarenhet är att det först och främst måste finnas en idé om vad man vill förmedla i programformen och sen kunskap om hur man skall göra detta. Det leder sen till att underlag (filmer o inslag) väljs ut samt att studiosamtalet för fram med avsikt att understryka de bilder man har och den idén man ville förmedla dramaturgiskt uppbyggt.
  Nu har jag bara sett programmet igår men det verkar som man inte har någon riktig idé om vad det är man vill förmedla.
  Kanske är det så att Andreas Odén inte har en aning om vad detta handlar om och hans erfarenhet av segling i allmänhet och VOR i synnerhet begränsas av en dag ombord E4 med prinsen i Alicante och ett dygn ombord E2 utanför Sandhamn och därför inte vet vad det är han skall leta efter och efterfråga. Voxen kan ju men får inte han rätt frågor och man har valt rätt spår från början innehållsmässagt blir det ju inte bra.
  Bilder borde ju finnas i massor och några större problem med att finna stories borde det ju inte heller vara. En möjlighet skulle ju kunna vara att utgå från de frågeställningar och dilemman som Chisnell tar upp i sina analyser…….
  Nä vi får väl vara nöjda att det, trots allt, kommer lite bilder (rörliga) från livet ombord. Men inte drar det nya tittare utom de redan “frälsta”..

  Reply

 8. Woxén
  Oct 21, 2008 @ 14:18

  Peter först….snyggt seglat i spelet (West is Best).
  Jag hoppas att det kan bli bättre program framåt men hitills har vi trollat med knäna för att få till någonting, det verkar som de har problem att få iväg media från båtarna vilket inte hjälper.

  mvh
  Magnus

  Reply

 9. Fredriksson
  Oct 21, 2008 @ 14:31

  Redan gjort Johan. Du kan väl kontakta TV4 du med. http://www.tv4.se/1.323757/kontakta_tv4_gruppen

  Reply

 10. Peter Gustafsson
  Oct 21, 2008 @ 15:04

  Tackar Magnus, återigen lönade det sig att göra sin hemläxa när det gäller vädermodellerna. Men nästa sträcka ner till Kapstaden kommer att bli minst lika svår… känns ju lite stressande att ha 800 båtar flåsande i nacken: http://sailonline.org/races/103/leaderboard/

  Vet man vad det är för problem som media-gubbarna på båtarna har (förutom vatten i laptopen)?

  Reply

 11. Ove
  Oct 22, 2008 @ 16:28

  Ville bara berätta för er som inte neggar och vill se programmen men missat tiderna så kan man gå in efteråt på TV4 anytime och se programmen

  http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=90924

  mvh

  Ove

  Reply

 12. Sam V
  Oct 28, 2008 @ 00:39

  Lite bättre idag 27/10 fast fortfarande ostrukturerat. Och kan de inte tona ned musiken lite? Men fortsätter det i denna riktning blir det nog finfint.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.