Skip to content

12 Comments

 1. Johan
  Nov 25, 2008 @ 14:34

  Det behövs ingen omröstning, för den där pokalen är det absolut fulaste som finns att vinna. Har själv haft den hemma ett år, och den stod framme i ungefär 2 dagar innan den fick åka upp på vinden resten av tiden.

  Reply

 2. Claes Nettelbladt
  Nov 25, 2008 @ 16:40

  Nja, men den pokalen är ju ändå rätt hanterbar. Vid slutet av 60-talet fanns det ett vandringspris för Snipekappsegling i Saltsjöbaden och det var en rätt stor staty i sten. Det diskuterades mycket hur vinnarna över huvud taget skulle få hem den.
  Sen var det dåvarande Segelsällskapet RS (Republikanska Seglare), som till sin öppna LYS-regatta varje höst utdelade ett vandringspris, som gick under namnet “Statsministern, som hade handen i byxfickan”. Detta var en glasfiberplaststaty i skala 1:1 av Tage Erlander.
  Själv seglade jag kring 1970 Trapezjolle och i samband med att jag började segla staketkryssare (1/4-tonnare) och samtidigt lämnade min post som sekreterare i Lidingö Segel Sällskaps Jollegrupp fick jag uppdraget att köpa jag in priser till Jolleseglingarna dagen före Lidingö Runt. Till min gamla Trapezklass köpte jag då ett elegant vandringspris i form av en halvmeterhög älg i vitt oerhört tungt porslin. Vet någon vart den tog vägen?

  Reply

 3. Hans Helgesson
  Nov 25, 2008 @ 21:14

  Frugan blev väl inte odelat positiv.
  Hade nog passat bättre i ett mausoleum eller en bunker :)
  Stor risk att den får bli blickfång på min arbetsplats istället…

  Reply

 4. Gunnar
  Nov 26, 2008 @ 07:57

  Har vunnit seglingen två ggr men tog aldrig hem priset, men seglingen är kul.

  Reply

 5. Dan Turesson
  Nov 26, 2008 @ 08:52

  I högersidan av fotot skymtar en buckla av modernare snitt. Nyköpta priser i äkta glitterplast, gulmetall och träimitation i en stil som skall likna något gammalt är inte bättre som heminredningsobjekt. Jag tycker man skall sätta gamla ståtliga pokaler i rotation! De vittnar åtminstone om en historia och är i all sin svulstighet åtminstone roliga.

  Reply

 6. Pär Bäck
  Nov 26, 2008 @ 09:54

  Som tävlingsledare för denna segling så bör väl jag komma med ett inlägg i denna debatten. Priset är inte vackert men jag lovar att om man lyckats att erövra detta pris så lär man inte glömma av att man haft det och jag vågar säga att man inte heller glömmer känslan från dessa dygn på havet. Det liksom håller kvar seglingen i blodet. Vet inte hur det går till men så är det.
  Sedan så är eller i alla fall var ju seglingssportens mest prestige fyllda pris inte direkt vackert det heller. Då tänker jag på Americas Cup priset för vem kan tycka det är snyggt.

  Ps Priset valdes för att det ser ut som det gör. Ds
  Hoppas att få se många som vill slåss om detta pris helgen efter midsommar nästa år

  Reply

 7. Andreas i Missmatch
  Nov 26, 2008 @ 18:03

  Har via hemsidan fått frågor redan om nästa race.
  Planerat är Bohusracet den 25/6-28/6.170Nm non stop….
  intresset börjar redan med en del frågor….

  Övriga tävlingar hos SSVÄ är
  Orust Runt den 30/5
  Uddevallaregattan den 29/8
  Rödöpokalen den 19/9

  Välkomna på Bohusracet och se till att vinna dena annorlunda pris…..
  //A

  Reply

 8. MA
  Nov 26, 2008 @ 21:09

  Jag har varit med om att plocka fram två lika ståtliga pris som på bilden. De kommer från Karlskrona SS och är nyuppsatta till Bästa pojke och bästa flicka i klassen Zoom8

  Se http://zoom8.se/media/usermedia/zoom8/Image/2004/IMAG0002.jpg

  Är de inte vackra så säg?

  Kallas för Adolf och Eva!

  Reply

 9. Peter Gustafsson
  Nov 26, 2008 @ 21:39

  Han som köpte en lastbåt med sådana där på billigt 40-talet verkar ha gjort ett klipp :-)

  Reply

 10. Hans
  Nov 29, 2008 @ 17:45

  Kanske skall kalla min för Herman…… :)

  Reply

 11. Siri Gjerdrum
  Dec 7, 2008 @ 09:30

  Hej Peter,

  Så du var på jakt etter riktigt fula priser. Denne prisen “Barke Bille Cup” (vedlagt bilde) er det nok ikke mange som drømmer om å ha hjemme i stuen sin. Men kanskje den kan nomineres som en verdig kandidat i din konkurranse “Svårplacerat” ?

  “Barkebille cup” er en vandrepris for de litt eldre garde som fortsatt er med og seiler regattaer. Den er rundt 1 meter høy og svært tung. Denne prisen ikke blitt utdelt på mange år, tross for at den eldre generasjon stadig er med og seiler. Prisen har desverre nå nesten grodd fast i klubbhuset i Asker Seilforening. Jeg kunne godt tenke meg å få denne prisen ut på vandring igjen :-)

  Beste hilsen

  Siri Gjerdrum
  leder av Asker Seilforening

  Reply

 12. Lasse Fjelddahl
  May 25, 2013 @ 00:55

  Claes Nettelbladt, det var det roligaste jag läst på flera dagar! Plast och älg och skala 1:1, vi kanske ska ha en kitschighetspris till värsta priset? Någon som har en trädgårdstomte till övers, kanske?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.