Skip to content

18 Comments

 1. Lasse Bergkvist
  Dec 13, 2008 @ 11:46

  Hej Peter!

  Kan inte heller hitta någon live-men det måste finnas. Någon som har hittat en länk? / Lasse Bergkvist

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Dec 13, 2008 @ 11:48

  Det borde finnas audio i alla fall… men kan vare sig hitta det på deras web eller i mobilklienten.

  Reply

 3. Fredriksson
  Dec 13, 2008 @ 12:13

  Reply

 4. Fredriksson
  Dec 13, 2008 @ 12:17

  Den verkar förresten funka sådär, lyssnade för en stund sedan men nu är det tyst.

  Reply

 5. Peter Gustafsson
  Dec 13, 2008 @ 13:56

  Skall vi nöja oss med det här???

  11:30 GMT update The fleet are reaching down the coast in an eight to 10 knot west-northwesterly sea breeze. PUMA still have a narrow lead from Ericsson 4, Telefonica Blue and Ericsson 3 – less than a quarter mile between the four of them.

  Indien skall föreställa ett av världens ledande IT-länder? Har inte Volvo IT som står för tekniken kontor där? Man har vetat att det skall vara stop-over där ganska länge?

  Och ändå får vi ingenting… ingen video, ingen audio, ingen viewer, inte ens en textbaserad race-blog som vi har fått tidigare starter? Ingenting!!!

  Men det kanske är “media stealth play” som gäller?

  Reply

 6. Richard
  Dec 13, 2008 @ 14:27

  Är ju skandal! Vad tänker dom på?

  Reply

 7. SK95SWE8
  Dec 13, 2008 @ 14:32

  Även http://www.tractrac.com/?page=live har lagt ner.
  Volvo har väl slutat betala.

  Reply

 8. PeterK
  Dec 13, 2008 @ 15:24

  Så mycket tid,så mycket pengar och så många inblandade i detta kommersiella event styrt av ett av världens ledande företagsgrupper(…?) och så missar man något så rudimentärt som att låta målgruppen ta del av eventet…… Snacka om att skjuta sig själv i foten.
  Hade jag fått bestämma hade jag entledigat hela ledningen snabbare än du kan säga puts (väck)!!!!!

  Reply

 9. Bamse
  Dec 13, 2008 @ 16:41

  Skippa VOR! Helt ointressant segling iaf….satsa på Vendee.

  Reply

 10. Stefan Blom
  Dec 13, 2008 @ 18:21

  …varför det inte finns livsändingar med rörliga bilder som läggs direkt ut på internet har att göra med avsaknaden på bandbredd. Det funkar helt enkelt inte att streama från Cochin.

  Men man skulle kanske kunna tänka sej en satelitlänk…?
  Jag vet inget om den tekniken men det borde kunna funka tycker jag, TV4 kör ju runt med en VW buss med en parabol på taken och kablar ut livebilder från lite varstans….

  // Blomman

  Reply

 11. Stefan E
  Dec 13, 2008 @ 18:54

  Har verkligen försökt intressera mej för VOR denna gång.
  Men nu vettefan, har de inte mer respekt för oss supportrar så tror jag att jag skiter i det

  Reply

 12. Jesse
  Dec 13, 2008 @ 19:06

  Inte ens sammandraget på volvooceanrace.tv har rörliga bilder.. bara slides med stillbilder.. Måste vara riktigt usel teknik nere i IT Indien.. eller har Volvo dragit åt svångrämmen vad gäller livesändningar.

  Reply

 13. janne
  Dec 13, 2008 @ 20:49

  Hej på er som är besvikna på VoR organisation, det är väl inte hela världen en gång att det uteblir. Skall man ha synpunkter borde vara om TV 4 bevakning av seglingen, den är obefintlig, här pratar man sönder de få minuter som finns tillgängliga mellan reklaminslagen under 30 min, jag tror att det blir seglinsbilder i ca 5 min av 30 möjliga. Inget ont om era kommentare men snacka om TV 4.

  Reply

 14. Stefan E
  Dec 13, 2008 @ 21:27

  TV4 är väl för dem som är lite pysmysigt intresserade av tävlingen och tycker det är lite trevligt med segling och fina bilder på tv ihop med porrig musik (läs Eurosport). Inte oss som är aktivt intresserade. Vi ska kunna frossa i bilder och teknisk info på hemsidan och webtv. Om VOR inte ens kan intressera oss som aktivt söker oss till tävlingen, hur ska de då nå ut till de halvintresserade?
  Jag har inte ens tittat på TV4 programmet för man vet ju hur äckligt kommersiella TV4 är. Det mesta de gör är ju slätstruket skit. Såg en bild i en tidning med han rakade TV4 donken och en ansträngt leende Gurra Krantz och tänkte “åh herregud, Tortyr-TV here we go”.

  Tacka vet jag tvsändingarna frånn 97-98 med Bengt Jörnstedt i spetsen. Fan va bra de var. Spelade in varje program. Har för mej att de sändes på SVT, men det kanske var TV4 då med? Ännu värre isåfall…

  Reply

 15. Johan
  Dec 14, 2008 @ 14:15

  Två kommentarer.
  Skulle inte denna upplaga av VOR bli något långt ut över det vanliga i mediaväg? Som sagts tidigare. Inte ens de som är ordentligt intresserade från början hittar bra information. Hur når man då ut till “den stora massan”? Visserligen fler bilder än tidigare år men med tanke på 8 båtar med en person på varje som jobbar heltid med att dokumentera. Och då snackar vi förhoppningsvis inte 40 timmars arbetsvecka heller! Se bör det väl antagligen finnas en hel del folk iland som kan hjälpa till också..

  Och sen med anledning av teorier om eventuellt mindre bra uppkoppling i Indien. Mänga handelsfartyg använder idag satelituppkopppling. Jag har provat med tex MSN med webcam och det flyter naturligtvis inte lika bra som hemma men ändå okej. Och då var vi 23 pers som delade på den uppkopplingen + telefon. Med andra ord: Idag är det 2008 (snart 2009) och då är inte en internetuppkoppling något problem bara man vill!

  Reply

 16. Patrick L
  Dec 14, 2008 @ 14:30

  Knut Frostad var något av en hjälte på World Yacht Racing Forum för sin enorma drive att förändra tävlingen. Han uttryckte själv frustration över att inte all teknik har fungerat längs vägen och att de har haft rejäla logistiska utmaningar för Indienstoppet. Jag är säker på att han inte sitter nöjd och har dragit ned ambitionsnivån utan försöker få till det men inte har lyckats helt gällande Indienstoppet.

  Personligen har jag svårt att uppröra mig. Denna upplaga av VOR känns riktigt stark och vi får betydligt mer media än vi någonsin har fått tidigare. Jag är övertygad om att de försöker få till det så bra det bara går men organisationen har ju också en hel del annat att göra så det kanske handlar om prioriteringar i detta fall. Vem vet.

  Reply

 17. Peter Gustafsson
  Dec 14, 2008 @ 15:00

  Jag, och de flesta andra, fattar att man inte kan uträtta lika mycket i Indien som i Alicante eller Kapstaden.

  Men vi har haft videokonferenser över Skype med enskilda team och jag har fått hem 1 GB video från Indien. Så det går ju.

  Med en vanlig mobil- eller satellittelefon kan man köra liveaudio eller “live-blogga”. Och video borde inte ta mer än 24 timmar att få fram? Startvideon som jag hade här i morse ligger fortfarande inte på den officiella sajten!

  Men det största misstaget var att inte meddela vad som gällde. Många klickade runt på deras sajt i jakt på någon som helst info från starten. Hade de bara lagt ut någonting som förklarade vad som gällde, så hade nog de flesta nöjt sig.

  Knut har ett bra tänk, men han verkar inte vara överens med sina PR-människor. Hans “ursäkt” när trackern inte funkade censurerades ju efter ett par dagar och han säger att alla filmer skall komma på youtube, men där har inte hänt något på en vecka.

  Men jag tror som du Patrick, att det handlar om prioriteringar. Och vi som vill följa racet live på nätet är inte prioriterade :-)

  Reply

 18. PeterK
  Dec 14, 2008 @ 18:03

  Tekniskt sätt är det inga som helst problem att streama video över satellit. Satellitoperatören Inmarsat är en av huvudsponsorerna som tillsammans med ISP’n Stratos, (står för kopplingen jordstationen – internet) löser detta med sk “Fleet broadband”. Tekniken används dagligen av mediabolag som t ex CNN.
  Såhär uttalar sig Inmarsat’s VD;
  Our new FleetBroadband service takes media coverage of the race into a whole new era. Faster transmission speeds deliver better quality live broadcasts – the first HDTV transmissions from yachts in the middle of the ocean – bringing all the action on board into people’s homes all around the world.”

  Så, problemet ligger inte på det tekniska planet. Jag röstar för ambitionsnivån……

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.