Skip to content

7 Comments

 1. Andreas i Missmatch
  Jan 28, 2009 @ 15:59

  Härligt att det drar igång igen….hur har det blivit med båtklasser mm? Är de överens?

  Reply

 2. Krister
  Jan 28, 2009 @ 16:02

  Saknar Ett team i listan…var är Victory?
  Är det för mycket down turn i Swedala?

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Jan 28, 2009 @ 16:16

  När det gäller America’s Cup (“Alinghi Cup”) så är inget klart. Nya domstolsbeslut kommer i februari tror jag, sedan blir det förhoppningsvis en snabb trimaran-match innan man kan köra nästa AC i den befinliga klassen.

  Alinghi vill ha en ny klass asap, men vem skall kunna finansiera det… massor av team har ju ställt sig bakom AC33 (inklusive Victory), men ingen verkar veta exakt vad det innebär. Humor att Alinghi dels nekade Sailing Anarchy att vara med (oseriösa) och att man ville ha bevis på att Mascalzone Latinos över 100 år gamla klubb existerade.

  Samma soppa som vanligt med andra ord.

  Reply

 4. Fabian
  Jan 28, 2009 @ 16:28

  31a Januari så kommer Alinghi förkunna den nya båtklassen vilken de tänkt använda i AC33, förutsatt att det inte blir en DOG-match i multihulls, ingen vet ju inte om Alinghi bygger en kat eller en tri i detta läget, dock finns det rykten som gör gällande en 115 fots kat. 10e Februari så är det dags för muntlig argumentering i New York med ett beslut som väntas någon månad senare

  Reply

 5. Patrik
  Jan 28, 2009 @ 21:32

  Med all respekt så är det fantastiska seglare med i varje Americas Cup, men hur kan man vilja satsa pengar i en sån soppa ?
  Det är ju mer ordning och reda på en lokal kvällssegling..
  När allt som sker skall avgöras i en domstol så tappar iallafall jag intresset för sporten.

  Reply

 6. Fabian
  Jan 29, 2009 @ 11:05

  Anledningen är PR såklart, det är bara VOR och AC som får rubriker utanför seglingsvärlden. Sedan så är det trotts allt som Brad Butterworth sa i en interjuv i veckan, detta är bara ett kapitel till i historien om AC. Efter ’88 så blev det rätt bra endå eller hur? Bertarelli försökte sig på en fuling och blev synad, hur man än vrider och vänder på det så anser jag att BMW Oracle’s agerande är rätt. Snacka om grudgematch om dem möts i LVPS.

  Reply

 7. Fabian
  Jan 30, 2009 @ 03:18

  Första dagens seglingar;
  K-Challenge slog Team China / delta 1m 02s / Team China tog starten.
  Team Origin slog Luna Rossa / delta 1m 11s / Team Origin tog starten.
  ETNZ slog Damiani Italia / delta 19s / ETNZ tog starten.
  Alinghi slog Greek Challenge / delta 2m 10s / Greek Challenge tog starten.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.