Don’t quit your day job

Strykjärnet nattbild med spåren.jpg
Inserves nya Stockholms-kontor ligger högst upp i “Flat Iron Building” på Torsgatan 13. Vi satt tidigre i Danderyd, men detta blir mycket roligare. Foto: Skanska.

De senaste dagarna har det gått ett rykte om att jag har ett vanligt jobb. Nyhetstorka i IT-branschen gjorde att jag hamnade på ett mittuppslag i Computer Sweden, och det satte väl fart på spekulationerna…

I alla fall driver jag tillsammans med Matts Agelii och Per Westberg ett konsultbolag som heter Inserve. Vi är 25 man personer som jobbar med infrastruktur för viktiga applikationer och har specialiserat oss på det som kallas identitetshantering. Det handlar om att få ordning på alla användare och lösenord som finns i massor av system i en organisation. Det kan handla om att få ett lösenord till alla applikationer, att snabbt ge tillgång till rätt information när folk börjar (och framförallt ta bort den när de slutar) eller att folk själva skall kuna återställa sitt lösenord på en websida i stället för att ringa helpdesk. Förutom att göra livet enklare för sina användare, så sparar man massor av pengar!

Kul teknologi som är i ropet just nu. Bland våra kunder finns ICA, SEB, Volvo och många andra roliga företag och myndigheter. Och så unga tokiga gäng som Spotify (musik på nätet) och Stardoll (världens största community för unga tjejer).

Så där, nu vet alla – jag har ett professionellt liv.
Jag erkänner. Guilty as charged!

Så blur.se är bara en hobby som har spårat ur :-)