Skip to content

3 Comments

 1. Carl f
  May 7, 2009 @ 12:50

  Hej

  Fick precis mitt lysmätbrev konverterat till NORlys från SWE, tänkte bara säga att det fungerar som utlovat. Jag fick exakt samma lystal som jag har i mitt svenska brev, vilket känns skönt :).

  Madam blå

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  May 7, 2009 @ 14:42

  Jag fick en pinne högre i Norge. Men det var i alla fall gratis :-)

  I Sverige har vi gått från 1.32 till 1.31 till 1.30, och sedan blev alla andra 37-fotare sänkta 0.01 men inte vi (kan ju ses som en relativ höjning) plus att vi blev standardbåt.

  I Norge började vi på 1.30 som alla andra J/109, men nu har alla fått olika tal från 1.30 till 1.33.

  Mycket man inte hänger med på…

  Reply

 3. MiniMe
  May 7, 2009 @ 20:28

  Det finns kanske en del missförstånd i det hela. Det handlar inte om en konvertering av mätbrev från svenskt till norskt mätbrev eller omvänd utan endast om gratis utfärdandet av mätbrev i år. NORLYS gör en helt egen bedömning men de som inte kan visa upp att båten har blivit uppmätt av mätman via t.ex. ORC I – eller IRC-mätbrev kommer få nån extra pinne. Det finns inget krav på att det måste vara en norsk mätman.

  Svenska båtar kommer mao behandlas på samma sätt som norska båtar. Skillnaden är att i Sverige finns det inget krav på att mätning ska vara utfört av mätman utan seglare har ansvaret att båten stämmer överens med upgifterna på mätbrevet.

  Sen finns det skillnaderna mellan hur NORLYS och SweLYS/SRS bedömmer båtarnas potential.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.