Skip to content

10 Comments

 1. Andreas i Missmatch
  Apr 14, 2009 @ 21:06

  Kul med cup. Vi satsar på 4-5 tävlingar i norra cupen.

  Reflektion…badstege är endast rekommenderbart.
  Borde det inte vara krav att kunna komma upp i båten om någon i besättningen ramlar i?

  Reply

 2. L-B Gustafsson
  Apr 15, 2009 @ 06:50

  http://www.hallandsseglingen.se vandrar mellan de samverkande klubbarna. I år är det 100-års jublerande Varberg SS som arrangerar inte Skallkroken, dvs. ca 30M kortare transport för er som kommer norrifrån!

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Apr 15, 2009 @ 08:19

  Så, nu är det ändrat till Varberg SS. Faktiskt min gamla klubb, så hade vi inte varit på värg mot Norge då så hade vi kanske kommit ner.

  Några bra saker andra klubbar kan ta efter:

  En egen web-adress för regattan (http://www.hallandsseglingen.se). Då är det lätt att hitta, och man kan göra lite marknadsföring för racet. Inte bara sätta upp datum & anmälningsavgift i en kalender. Det lockar inga (nya) båtar. Ett annat bra exempel på hur man kan använda webben är Bohusracet som löpande presenterar alla deltagare (http://www.vikenagir.se/Bohusracet.html). Gör i alla fall mig mer sugen på att vara med.

  Fri hamnplats 7 dagar innan och 7 dagar efter för alla båtar som deltar i tävlingen! Något att ta efter! Logistik är alltid jobbigt.

  Reply

 4. Johan L
  Sep 23, 2009 @ 12:31

  Yking Cup 2009

  I och med Sista Chansen i Björlanda den 19/9 så är även årets cup för kölbåtar Yking avslutad. Seglingen utgjorde den sista delseglingen i sydcupen och lockade totalt ett 40 tal båtar.

  Sedan tidigare är även nordcupen avgjord. Detta skedde i samband med Fräknecupen i Ljungskile.

  Glädjande är också att antalet deltagare ökat på de regattor som ingår i cupen jämfört med föregående år.

  Vi vill tacka alla seglare, funktionärer och arrangörer som deltagit i årets cup.

  Prisutdelningen sker i samband med VKSFs årsmöte i Långedrag den 28 november, kl. 10.00.

  http://www.vksf.org/t2.asp?p=1425570

  Reply

 5. Johan L
  Sep 23, 2009 @ 12:32

  Slutställningen är klar…. http://www.vksf.org/t2.asp?p=1425570

  Grattis Söderberg!

  Reply

 6. Peter Gustafsson
  Sep 23, 2009 @ 12:39

  Ja, Johan Söderberg i sin Cumulus var verkligen “untouchable” i år. Massor av spikar, etta i sydcupen och tvåa i nordcupen… Grattis som fan, Johan!!!

  Dags att byta båt till nästa säsong så vi andra får en chans?

  Eller varför inte en lokal “mästarnas mästare” där du och Collis gör upp i matchracing med era Cumulsar. Det hade varit spektakulärt :-)

  Reply

 7. vänern
  Sep 23, 2009 @ 13:33

  Tyckte Colberg visade rätt väl var skåpet ska stå på Tjörn Runt.

  Reply

 8. Janne E.
  Sep 23, 2009 @ 16:07

  Jag tycker Johan skall fortsätta segla med sin Cumulus och fortsätta segla bra, för det gör han verkligen (stort grattis Johan).
  Det är vi andra som behöver bli bättre och framförallt segla fler regattor, tittar man i resultatlistorna i Yking Cup ser ju vem som helst att det är väldigt få som har deltagit flitigt och det kan man ju ta en funderare om varför det är så…
  Är det för många race, ligger dom fel i tiden, tycker även vi skall försöka få klubbarna att få till banor som vi seglare vill ha dom och inte göra som “Härmanö Runt” gjorde i år. Plocka bort ett märke för att det gick vågor på havet dagen innan… Resultatet av det blev ju att banan blev helt kass.
  Det tråkiga är ju att dom planerar att ha det så även i framtiden och då lär det bli färre båtar på en annars riktigt trevlig tillställning.

  Vh Janne E. X99 SWE22 Stino

  Reply

 9. Pär Bäck
  Sep 24, 2009 @ 06:52

  Som arrangör för två av Yking cup seglingar i norra delen är jag nyfiken på vilka seglingar västkustseglarna vill ha med i Cupen. Jag tror själv att det kanske är för många för att få till en bra statuts på Cupen.

  Reply

 10. Johan
  Jan 16, 2010 @ 19:44

  Gött! Äntligen ett seriöst företag som sponsrar LYS-cupen på Västkusten. Yking vad var det för ett företag egentligen. Så mycket uppmärksamhet och så har de inte lyckas få fram priserna än…. sorgligt. Men nu kommer Liros och sponsrar även kölbåtseglingarna! Gott de!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.