Skip to content

7 Comments

 1. Stefan Peterson
  May 19, 2009 @ 11:27

  Det här med bucklor kan leda till mycket diskusioner. Vi i NSS har beslutat att låte dem stå kvar och enbart gravera namn samt ge de välförtjänta en annan present. Stora, fula och tunga bucklor är kul åtminstone vid utdelningstillfället. När vi arrangerade RM i Rival 22 i sommras dör en riktig bojsten upp som den nya styrelsen inte alls ville ha kvar. De som släpat dit den ville absolut bli av med en. Lösningen blev att jag fick släpa den till Oxelösund där den numer skall delas ut till bästa Rival 22 på Arkö runt. Såg att flera varit inne och slagit i iszonen enligt 2D presentationen i VOR vad kan det bli av detta? E3 verkar inte gjort något klipp gick mycket nordligt och cashade in förlusten direkt.

  Stefan

  Reply

 2. A
  May 19, 2009 @ 11:45

  Kolla in NJK:s årsböcker. I dem finns bilder på fina byttor.

  Reply

 3. Tor-Anders Arby
  May 19, 2009 @ 12:16

  Vi har en mycket fin Skeppsklocka som delats ut som Bohuslän-Dals
  Seglarförbunds hederspris till distriktets främsta båt med besättning
  sedan 1978
  ( seglarförbundet ingår ju nu i Västkustens , så vi hade tänkt oss att överlämna detta vandringspris till dem)
  Men det kunde ju vara en ide att detta pris istället gick till Bohusracets vinnare ( så länge det är populärt), men det får ni, du då diskutera med Dan Björkman om ( då behöver man inte fundera på vem som gjort sig förtjänt av det)
  Annars är mitt förslag , en snygg skeppsklocka på en mastig träplatta , med plats för namnplåtar , vinnaren får ha vandringspriset under sommaren , inlämnas därefter till västkustens Seglarförbunds kansli , där den står under hösten , överlämnas sedan till arrangörsklubben Viken Ägir under våren.
  Det kan man kalla vandringspris!
  MVH
  Tor-Anders Arby

  Reply

 4. Pär Bäck
  May 19, 2009 @ 12:55

  Hej Tor-Anders
  Kul att du tänker på Bohusracet då han som har gjort skeppsklockan en gång var Börje Tofte Hansen. En riktigt legend när det gäller sjämanskonst och båtliv i Uddevalla. Han har lärt många av SSVÄs och framför allt Uddevallas motorbåtsklubb medlemmar hur man skall hantera tamp. Skulle tro att det kan hedra hans minne att denna kan komma till användningen igen. Jag skall kolla med Dan.
  /Pär

  Reply

 5. någon
  May 19, 2009 @ 14:38

  Det är ju i alla fall inget snack om att det ska som du säger vara, något stort tokfult och svårplacerat. Det är ju ända själva prestigen som man tävlar för.

  Reply

 6. Svenne
  May 22, 2009 @ 08:26

  Ge dem lite utrymme i högermarginalen, gärna med en liten berättelse om själva seglingen.
  Den kan väl ligga kvar till nästa vinnare tar över, det tror jag glädjer besättningen och vi som läser denna sida.

  mvh

  Svenne

  Reply

 7. Krister Hammarqvist
  Jun 1, 2024 @ 16:23

  Hej, Krister Hammarqvist här. Vet någon vart B. T-H hederspris tagit vägen. Vi hade äran att ha den hemma några år men vad använts Klockan det gedigna sjömans arbetet till idag.En verkligt fin klenod !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.