Göteborg Offshore Race 2009 | inbjudan

Välkommen till Göteborg Offshore Race
17 – 19 september 2009,
samt till finalseglingen i Skagerrak Cup 2009.

I år är det fullt med nyheter för alla kölbåtar.

Göteborgs Kungliga Segelsällskap (GKSS) är arrangör för Göteborg Offshore Race 2009, en 24 timmars havskappsegling med både start och målgång i Marstrand. Klasserna som seglas är IRC, ORC Int., ORC Club < 710, SWE LYS >1.20 och SWE LYS Multihull. Nytt för i år är:

  • Vi erbjuder segling i klassen SWE LYS >1.20 “Shorthanded”.
  • Göteborg Offshore Race har senarelagts och blivit en höstsegling. Detta för att anpassa den bättre efter många seglares önskemål.
  • Göteborg Offshore Race är den sista deltävlingen i Skagerrak Cup 2009. Skagerrak Cup består av fyra kappseglingar och börjar med HH Skagen Race i Norge den 20 maj. Det är redan ett 40-tal norska båtar som anmält sig till Cupen. Därefter följer Faerderseilasen den 12 juni i Norge, Tjörn Runt i Sverige den 15 augusti och avslutas med Göteborg Offshore Race med prisutdelning på Marstrand.

För deltagande i Cupen måste du anmäla din båt i ORC Club, samt deltaga i minst 3 delseglingar. Ett ORC Club mätbrev till din båt kan du få hjälp med om du kontaktar info@norc.no

Race – Date of 1st start – Organizing authority
HH Skagen Race – May 20 – Bærum Seilforening
Færderseilasen – June 12 – Kongelig Norsk Seilforening
Tjörn Runt – August 15 – Stenungsunds Segelsällskap
Göteborg Offshore Race – September 18 – Göteborg Kungliga Segel Sällskap

Parallellt med Göteborg Offshore Race och Skagerrak Cup i Marstrand, seglar Drakseglarna sin kappsegling Höstdraken. Det gör att vi kommer att bli många seglare som samlas på Marstrand den 19 september, så då planerar vi ett gemensamt Regatta Party tillsammans med prisutdelningen för både Göteborg Offshore Race och Skagerrak Cup.

Detta kan du bara inte missa.

Välkommen önskar Kerstin Holmberg, Tävlingsledare GKSS.

För att få Notice of Race och för din anmälan gå in på följande adress i juni 2009.