Skip to content

10 Comments

 1. Joachim
  Jul 11, 2009 @ 18:03

  I På Kryss 4/2009 finns en trevlig artikel om Höga kusten där Ulvöregattan omnämns. Värt att nämna här är att arrangörsklubben, Örnsköldsviks Segelsällskap, bildades redan 1874 och var fjärde (!) segelsällskapet i landet, första idrottsföreningen i Ö-vik.! (MoDo hockey är mer än 50 år yngre!). Härnösands Segelsällskap bildades redan 1858 och bara KSSS är äldre.

  För er som inte seglat på Norrlandskusten kan jag rekommendera den varmt.

  Skön semester på er alla!

  Reply

 2. Clifford
  Jul 11, 2009 @ 18:06

  Har varit med ett par gånger och kan verkligen rekommendera Ulvöregattan. Senaste gången såg jag en X99 som vurpade snett framåt, ingen vanlig broach. Själva blev vi av med styrvajrarna strax innan. Det är ljust hela natten och det utnyttjar Norrlänningarna till att dricka Zeunerts öl.

  Reply

 3. Johan
  Jul 11, 2009 @ 19:08

  Vi är på väg! Hoppas på kanon väder och hårda rejs. Djupa fina vatten för oss som kommer österifrån, Vasa skärgård är fullt av sten men det går bra att segla även här. Mellan stenarna finns det vatten! Rekommenderar varmt att ni kommer “upp” till Höga kusten och kombinera semestersegling med regattan. Den seglas varje år!

  Reply

 4. Fredrik
  Jul 13, 2009 @ 09:46

  Panache anlände Övik igår, efter en underbar segling direkt från Mariehamn i sydostliga vindar. Nu funderar vi på att ställa upp i regattan, men vi är bara två ombord, så vi tänkte utnyttja Blur till att söka efter besättning till regattan. Om någon känner sig manad att ställa upp som gast så ring Fredrik på 070 5846226. PS. endast semestersegel och trivselambition.

  Reply

 5. Jan
  Jul 13, 2009 @ 19:17

  Även vi är på väg, anlände till Sundsvall från Öregrund för några timmar sedan. På onsdag dyker vi upp vid Ulvön, dock med semesterbesättning och båten djupt flytande.

  Reply

 6. Öresund Regatta, Anders
  Jul 14, 2009 @ 08:24

  Ola Bruno från Helsingborg Yacht Club representerar Öresundsregionen med sin JOD 35.

  Reply

 7. Rob-FIN4634
  Jul 14, 2009 @ 09:45

  Jan – ni söker väl er upp ända till Jakobstad för att delta i Kvarken Race första helgen i Augusti (www.ssj.nu)?
  Ingen Ulvöregatta för oss, dock är åtminstone ett par båtar från Jakobstads trakten på väg till regattan.

  Reply

 8. Jan
  Jul 14, 2009 @ 22:42

  Robert, det blir nog inget Kvarken Race med egen båt i år, kanske i nästa år ifall den inkorporeras med Bottenhavsregattan dock.
  Vi syns på Ulvön.

  Reply

 9. Peter Gustafsson
  Jul 20, 2009 @ 22:38

  Det verkar ha varit succé!? Ännu en regatta som slår deltagarrekord. Vad är det som håller på att hända?

  Bra rapporter på http://www.ulvoregattan.com/

  Förresten… de där Neptunkryssarna verkar snabba ;-)

  Ulvöregattan 2009 blev en stor succé. Det tidigare rekordet från ÖSS 90 års jubileum 1964 då 92 båtar deltog i Ulvöregattan är slaget. Lagom till 100års jubileumet har Ulvöregattan för första gången lockat 100 startande båtar. Det gamla rekordet från 1964 är nu, 35 år senare, vid 100 års jublieet 2009 slaget och nytt rekord är 100 båtar. Detta skall ställas i relation till 2008 när Pelle Melinders Minnessegling lockade 47 startande båtar och övriga seglingar kring 35 båtar. Ulvöregattan har återigen befäst sin position som Norrlands och Bottenhavets i särklass största regatta. Räknar vi antalet individuella båtar som deltagit i någon segling är antalet startande båtar 95 samt 11 jollelag, vilket innebär totalt 106 startande båtar.

  ÖSS hälsar er hjärtligt välkomna till 2010 års regatta som vi hoppas skall locka många kölbåtar och jollelag.

  Så, boka redan nu in Ulvöregattan 2010 i er kalender. Mera information om Ulvöregattan 2010 publiceras inom kort.

  Ulvöregattan 14-18 juli 2010!

  Summering av Ulvöregattan 2009

  Torsdagens seglingar

  Torsdagens Ulvöhamn race för Neptunkryssare bestod av 3 st seglinar och hade 9 startande båtar. Vinnare blev Per-Arne Larsson från ESS med Neptunkryssaren Iziz.

  Torsdagens Ulvöhamn race för LYS bestod av 2 st seglingar och hade 9 startande båtar. Vinnare blev Per Hellgren från ÖSS med sin hembygda one-off båt Trollsländan.

  Under torsdagen hölls också den för 100-års jubileet nya distansseglingen Länsförsäkringar One-Hundred-Race med start utanför Åskäret runt Högbonden och målgång inne i Ulvöhhamn. 60 startande båtar varav 3 bröt och 57 gick i mål. Vinnare blev Ronny Brännbacka WSF(Wasa Segelförening) med sin halvtonnare Brynhilde. Under torsdagen seglades också Jubileumssprinten med 2-kronor med 11 deltagande lag. Under torsdagen startade således 78 båtar totalt i de 6 seglingarna, medräknat jollelagen blir det 89 startande båtar.

  Fredagens seglingar

  Under fredagen seglades traditionsenligt distansseglingen Ulföskrinet från Åskäret runt Älgökalven och målgång inne i Ulvöhamn. 81 båtar startade, varav en bröt och 80 båtar korsade mållinjen. Seglingen vanns av Nils Virving från SSS med Neptunkryssaren Borta med vinden. Under fredagen fortsatte också Jubileumssprinten med 2-kronor med 11 deltagande lag. Jubileumssprinten vanns av laget Tynderöseglarna från HSS. Under fredagen startade 81 båtar, medräknat jollelagen blir det 92 startande båtar. Exakt detsamma som rekordet från 1964.

  Lördagens seglingar

  Under lördagen seglades Pelle Melinders Minnessegling runt Ulvöarna. Vindriktningen medförde att seglingen seglades medurs. 92 båtar startade varav 2 bröt och 90 båtar korsade mållinjen. Seglingen vanns av Per-Arne Larsson från ESS med Neptunkryssaren Iziz. Under lördagen seglades också Pelle-Liten med två-kronor med 8 st jollelag som kvalificerat sig genom torsdagens och fredagens Jolle-cup. Pelle Liten vanns av lag Peugot med Emil Axelsson och Jessica Sjölund från ÖSS. På lördagen startade 92 båtar, medräknat 2-kronorna blir det exakt 100 båtar.

  Jubileumsregattan

  Resultaten från torsdagens, fredagens och lördagens seglingar har slagits ihop enligt ett högpoängssystem för att kora en totalsegrare i jubileumsregattan.

  Vinnare blev Per-Arne Larsson från SSS med sin Neptunkryssare Iziz med segelnummer 265. Tvåa blev Nils Virving med Neptunkryssaren Borta med Vinden. Trea blev Johan Neovius från WSF med Expressen Ciao. Johan Neovius blev också bästa finska båt i regattan totalt.

  Ciao säger vi från regattakommittén.

  Tack för en fantastisk regatta 2009 och välkomna tillbaka till Ulvöhamn 14-18 juli 2010!

  Hälsningar

  Enar Lundh, Regattachef och tävlingsledare
  Bert Schedin, Seglingsledare
  Stefan Karlsson, Ordförande i Örnsköldsviks Segelsällskap

  Bra mediatäckning hade man också:

  ÖA 13 juli http://allehanda.se/sport/1.1192989
  ÖA 16 juli http://allehanda.se/sport/1.1202725
  SR 16 juli http://www.sr.se/cgi-bin/vasternorrland/nyheter/artikel.asp?artikel=2973308
  TV4 16 juli http://nyhetskanalen.se/1.1098363/2009/07/16/hundraarig_seglartavling
  ÖA 18 juli http://allehanda.se/sport/1.1206362

  Reply

 10. Peter Norberg
  Jul 21, 2009 @ 11:10

  Duktiga seglare (och lobbyister:-)är dom ju Virving & Co – lite knepigt när H-båtar, X-99, Expresser med flera andra OD höjs. Ibland är det ju rena låglys eller höglystävlingar, men Nepparna går alltid bra när det blåser mer än 5m/s . Fantastiskt med 80-100 båtar i gemensam start – men fler klasser vore bra.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.