Skip to content

11 Comments

 1. Jonas F
  Aug 17, 2009 @ 23:05

  Kör hårt Johan och Martin! Uppenbarligen fått upp farten i båten under dagen. Nu sätter mörkret in så vi får se vem som kan mörkernavva. Ser ut som att sista benet inte har reell möjlighet till fyrledsnavigering – hoppas alla hittar rätt mellan stenarna.

  Reply

 2. SWE
  Aug 18, 2009 @ 16:33

  Detta måste väl vara framtiden!!
  Seglar själv (planande) kölbåt, men har börjat kolla åt detta hållet.
  – Planar med och mot vinden=> kort seglad tid och mer tid över familj/arbete/andra fritidsintressen
  – Inga transportseglingar=> mer tid över familj/arbete/andra fritidsintressen
  – Grundgående=> går att segla nära rundningsmärken likt Tjörn eller andra öar och vid grundstötning går endas centerbordet sönder, vilket ger acceptabla kostnader.
  Dagens katamaraner verkar dessutom kunna kryssa och inte endast segla halvvindsbogar som förr i tiden.

  Kommentare???
  //SWE

  Reply

 3. johan
  Aug 18, 2009 @ 16:36

  Hobie tiger verkar man kunna göra blocketfynd på. 80000 för fullt kappseglingsutrustad båt och 55000 för en enklare utrustad kärra. Gå ihop med en kompis och dela på degen. Jag är sugen.. grymt sugen!

  Reply

 4. Peter Gustafsson
  Aug 18, 2009 @ 17:08

  Jag vågar inte prova på – för jag vet precis hur det hade slutat :-D

  Reply

 5. Fredrik
  Aug 18, 2009 @ 18:38

  Ja Klart ni ska köra F18 precis som att segla annat fast snabbare och roligare
  Har en race kittad båt att sälja capricorn om ngn är intresserad har gjort resultat 105´

  Reply

 6. SWE
  Aug 19, 2009 @ 10:54

  Fredrik,
  Var kan jag få mer info om din båt?
  //SWE

  Reply

 7. Thomas
  Aug 19, 2009 @ 11:40

  Ngn som vet vilken nav-utrustning som får användas i Archipelago Raid? Navigator, plotter?
  //Thomas

  Reply

 8. Patrick L
  Aug 19, 2009 @ 11:43

  15.6 GPS is allowed. Plotter or any GPS with the possibility to charge or display electronic charts is permitted. Teams have to write the references of their GPS in the registration form.

  Reply

 9. Fredrik
  Aug 19, 2009 @ 11:44

  Sorry ring mig på 0709391204 ring så får du all info bästa svenska båt VM-09!

  Reply

 10. Peter Gustafsson
  Aug 21, 2009 @ 20:52

  Archipelago Raid – Sverige och Frankrike i kamp om slutsegern

  SANDHAMN 21 augusti 2009 – Svenska Team Thule med Martin Strandberg och Johan Örtendahl vann fredagens båda etapper av Archipelago Raid i Stockholms inre skärgård. Därmed är det upplagt för dramatik inför lördagens avslutning. Kampen om segern står mellan svenskarna och franska Citus som vann ifjol.

  Med ett dygn kvar av totalt sex i Archipelago Raid är det avsaknaden av sömn som är det största problemet för de 21 teamen som fortfarande kappseglar. Det har varit oerhört fysiskt krävande seglingar under långa etapper. Och med begränsad diet så försvinner krafterna snabbt.

  – Men jag måste säga att jag känner mig ovanligt fräsch. Vi vann ju båda etapperna idag och då blir allting mycket lättare, säger Martin Strandberg och fortsätter:

  – Nu har vi slagläge på fransmännen. De är bara tre poäng före oss och det är ingen omöjlighet. Vi hoppas på lite lättare vindar, för när det blåser rejält så är de jäkligt snabba, säger han

  Kanske blir han bönhörd – kanske inte. Prognosen för lördagen talar om allt från fyra till nio sekundmeter.

  Fredagen bjöd inledningsvis på tuff segling i vindar över 10 sekundmeter och mycket svår navigering inomskärs. Det är få båtar som har hela centerbord. De flesta har haft bottenkänning och tre team tvingades bryta under fredagen. Bland dem fanns tyska Teamet W4 med Michael Walther och Marcus Mattis. Det är fjärde gången de deltar i Archipelago Raid – och de har brutit tre gånger.

  Fredagen började med väckning runt kl 05 och start kl 06 vid Norra Stavsudda. Sedan var det fram och tillbaka bland öarna i Stockholms inre skärgård innan etappmålet på Grinda nåddes. Dit kom svenska Thule först och plockade därmed in några poäng på Team Citus.

  Eftermiddagens etapp gick sedan från Grinda via Lådna, Bullandö, Rumnarö och ut till Sandhamn. Tävlingsledningen hade då valt att låta besättningarna vila lite extra och kortade ner banan eftersom några seglare var på gränsen till utmattning. Vindarna var något lättare på eftermiddagen vilket var vad Martin Strandberg hade hoppats på. Och även den andra etappen vanns av Strandberg-Örtendahl före fransmännen Eric Proust/Romain Motteau i Team Citus

  Archipelago Raid 2009 avslutas på lördagen med sista etappen, från Sandhamn in till AtSea konferenscenter på östra Lidingö utanför Stockholm. Målgången är beräknad till cirka kl 14.

  Reply

 11. Linus
  Aug 22, 2009 @ 08:32

  Jag har en Hobie tiger 03 till salu om någon är intresserad.

  MVH Linus

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.